Nieuwsbrief RF Technology Event | februari 2022

Nieuwsbrief RF Technology Event | februari 2022 Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Strategieën voor het mogelijk maken van kwantumontwikkeling met testen en meten van 77K tot millikelvins

Quantum computing zal waarschijnlijk gebruik maken van tal van nieuwe technologieën die werken bij meerdere verschillende cryogene temperaturen. Een kwantumcomputer kan bijvoorbeeld CMOS-geheugenmodules van 77K inzetten, supergeleidende controlechips van 4K en een kwantumverwerkingseenheid (QPU) van minder dan 20 mK.

Dat werd in 2020 al benadrukt in een interview met Fabio Sebastiano. Een strategie met testen en meten wordt tijdens zijn lezing aangehaald door Dong-Tuc van Microtron.

Lees verder...

Double-Superheterodyne-architectuur voor high-fidelity kwantumcomputerbesturing en -uitlezing

Het besturen en uitlezen van een kwantumcomputer vereist het genereren en acquireren van een veelheid aan microgolf signalen. De kwaliteit hiervan heeft een directe invloed op de prestaties van de kwantumcomputer op het gebied van controleerbaarheid en de kwaliteit van de uitlezing.

Dat vereist een signaalbron met lage ruis en faseruis, een grote bandbreedte en lage looptijd alsmede een uitstekende lange termijn stabiliteit. Een typische oplossing maakt gebruik van zorgvuldig gecalibreerde IQ mixers maar heeft het nadeel van een relatief lage bandbreedte en een matige lange termijn stabiliteit. Bovendien dient er een continue her-calibratie plaats te vinden om optimaal te kunnen functioneren.

Lees verder...

Meld u aan voor Labtours bij QuTech

Het programma van het RF Technology event zit vol met high-tech kennis over quantum computing, qubits, quantum hardware en hoogfrequente technologie. De expertise en de deskundigheid zijn zeker online te beleven, maar een fysieke rondleiding langs de diverse laboratoria bij QuTech wil je toch ook echt fysiek meemaken.

Dit is een voorrecht van de bezoekers aan het RF Technology event. U kunt naar het Steele lab, het lab van de microwave group, het QuTech institute lab en de spin-offs QBlox en Delft Circuits.

Lees verder