Nog 7 dagen tot het Energy Storage event!

Nog 7 dagen tot het Energy Storage event! Door: FHI

Over exact een week is het zover! Dan vindt de tweede editie van het Energy Storage event plaats in Van der Valk Hotel Vianen. Inmiddels zijn er al ruim 500 aanmeldingen voor hét kennisevent over energieopslag.

Het Energy Storage event informeert u door middel van een breed programma met lezingen en de  expertise vanuit de exposanten over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van energieopslag.

Er zijn kansen voor energieopslag in een toenemend aantal toepassingsgebieden. Voor elektrische voertuigen, transport in het algemeen, gebouwen, datacenters en de algehele infrastructuur biedt energieopslag voordelen in stabiliteit, effectiviteit en efficiency.

Als plenaire spreker zal Mark Bolech, onderzoeker bij de afdeling Circulaire Economie en milieu van onderzoeksinstituut TNO, ingaan op de transitieplannen en de toenemende mogelijkheden van energieopslag. Om de omslag naar een duurzame economie in Nederland mogelijk te maken, moeten energieopslag, conversie en de circulaire economie elkaar gaan versterken.

Bij de huidige plannen voor de energietransitie is er veel aandacht voor wind- en zonne-energie, maar de puzzel is op het gebied van duurzame energie nog veel complexer. Energieopslag is daarbij een must. Voor korte termijn-opslag kun je denken aan oplaadbare batterijen en voor de langere termijn heb je wellicht brandstofcellen nodig. Maar je kunt energie ook omzetten in duurzame materialen.

Andere plenaire sprekers zijn Henry Lootens (bestuurder van Stichting Gelijkspanning Nederland) en Aswin Linden (CTO van Heliox). Zij vertellen respectievelijk over de batterij als laatste puzzelstuk in het gelijkspanningsenergielandschap en de keuze van de juiste laadinfrastructuur in combinatie met energieopslag voor grote elektrische voertuigen.

Bekijk hier het totale programma van het Energy Storage event.

Heeft u zich nog niet geregistreerd?
Meld u zich dan hier aan voor een gratis bezoek en we zien u graag donderdag 13 februari in Van der Valk Hotel Vianen.