PCB design rules, miniaturisatie en virtualisatie

PCB design rules, miniaturisatie en virtualisatie

Door: FHI Digitale Service

Het in een keer goed ontwerpen van een PCB is een uitdaging. Nieuwe technologieën zorgen voor nieuwe ontwerp uitdagingen en regels, daarnaast zijn er ook steeds meer tools om eenvoudig een PCB lay out te checken. Boy van Veghel van Q.P.I. Group geeft tijdens het D&E Event de lezing ‘PCB design-rules om een goed produceerbaar design voor HDI en VHDI printen te maken’. Dirk Stans van Eurocircuits laat zien dat er ook tools zijn om design rules te virtualiseren.

Miniaturisatie van de elektronica heeft ook zijn effect op de gebruikte package van de elektronica, deze worden steeds kleiner. Met name de pitch van interconnectie pins/balls stelt hoge nauwkeurigheidseisen aan de productie van de PCB. Boy van Veghel laat zien dat door het toepassen van de juiste PCB Design rules het ontwerp van een HDI en VHDI print sterk wordt verbeterd en dit ook geldt ook voor de maakbaarheid en de kwaliteit.

In de lezing getiteld ‘Virtuele PCB productie en bestukking’ toont Dirk Stans hoe een engineer de meest geschikte design parameters voor een PCB layout kan bepalen. Verschillende tools visualiseren de layout, voeren een DRC en DFM, maken de data productieklaar en bieden keuzes om mogelijke problemen op te lossen. Verder is het mogelijk de BOM-lijst en placement file op te laden waarna een analyse van de componentenlijst gebeurt en een visualisatie van de componenten op de PCB plaats vindt. Eventuele onduidelijkheden op vlak van manufacturing part codes, polariteiten van componenten, rotaties van componenten en niet conforme footprints, zijn met behulp van een editor wegwerken.

Bekijk hier het totale programma en meld u aan voor een bezoek