Platforms als motor van technologie en economie


artikel3Topspreker Wim de Ridder sluit met zijn lezing de PLOT Conferentie af. Wim de Ridder was van 2002 tot 2015 hoogleraar Toekomstverkenning en Toekomstonderzoek aan de Universiteit Twente. Wim de Ridder is actief op het gebied van doorbraakinnovaties die de komende jaren de gezondheidszorg, de energiemarkt en de agrarische sector zullen veranderen. Hij ziet hierbij een belangrijke rol weggelegd voor technologieplatforms als bijvoorbeeld PLOT.

In de huidige tijd gaan veel ontwikkelingen sneller dan bedrijven kunnen implementeren. Onderzoek voor eigen rekening is steeds vaker onbetaalbaar en veel werknemers zijn meer gefascineerd door technologische kansen in hun vakgebied dan door de organisatie waar ze werken. Inmiddels kunnen aan platforms veel successen worden toegeschreven. In steeds meer sectoren klopt daar het hart van de vooruitgang.

Bezoekers krijgen van deze laatste spreker een kijkje in de toekomst maar hij laat vooral zien hoe je als bedrijf en werknemer op de hoogte kan blijven van technologische ontwikkelingen zonder zelf veel onderzoeksbudget te hebben. Het delen van kennis staat centraal, net als tijdens deze conferentie!

Bekijk het totale programma en meld u aan voor een bezoek.