Presentatie Bits, Bricks & Behaviour: Slimme en gezonde gebouwen door sensortechnologie

Presentatie Bits, Bricks & Behaviour: Slimme en gezonde gebouwen door sensortechnologie Door: FHI, federatie van technologiebranches

Hoe goed zijn gebouwbeheerders op de hoogte van wat er gebeurd in het gebouw dat zij beheren.  Wat is het werkelijke gebruik van ruimtes en faciliteiten en voldoen de ruimtes en de dienstverlening (nog)  aan de behoeften van gebruikers?  Door gebouw gebruiksdata te capteren en te vertalen in bruikbare inzichten kunnen gebouwen responsiever gemaakt worden. Dit stel Gilles Ghyssaert van Spacewell in zijn presentatie tijdens de conferentie Bits, Bricks & Behaviour.

Door het analyseren van gebouw gebruiksdata worden nieuwe scenario's mogelijk, kan de ervaring van gebruikers worden verbeterd, de dienstverlening efficienter gemaakt en de waarde van gebouwen verhoogd worden. Door  een perfect getunede werkomgeving aan te bieden die aantoonbaar de productiviteit en het welzijn van mensen verhoogt wordt ook de waarde van het gebouw verhoogt.

Door de jaren heen zien we een verschuiving van leven buiten de stad naar het wonen en leven in de stad. De tijd die door één persoon in een gebouw wordt doorgebracht is gestegen.  Gebouwen zijn dan ook niet langer een stapel stenen, er worden steeds hogere eisen gesteld. Het gedrag en de impact van de gebruiker zijn door de jaren heen mee veranderd.  Ook de visie op de waarde van een medewerker voor de organisatie is veranderd. Al deze veranderingen vragen een andere wijze van omgaan met het beheer en onderhoud van gebouwen. Wat kan sensortechnologie bijdragen aan de oplossingen ten behoeve van hedendaagse uitdagingen als, efficientie, eneregietransitie en welzijn.

Tijdens de conferentie Bits, Bricks & Behaviour geeft Gilles Ghyssaert een lezing over de toepassing van sensortechnologie en de meerwaarde van deze technologie voor slimme en gezonde gebouwen. Nieuwsgierig geworden? Registreer u dan kosteloos als bezoeker van de conferentie Bits, Bricks & Behaviour. In het registratieproces kunt u aangeven dat u de lezing van Gilles Ghyssaerts bij wilt wonen.