Protocollen in LED Drivers platforms


Om LED verlichting slim te maken moet er gebruik gemaakt worden van digitale communicatie protocollen. Verschillende digitale communicatie protocollen zijn de afgelopen periode in de LED markt geïntroduceerd (denk bijvoorbeeld aan Dali, KNX of PWM). Mean Well geeft tijdens het LED Event in Nederland en Belgie de voor- en nadelen van de meest gebruikte protocollen. Daarnaast geven ze ook hun visie op de toekomst van deze protocollen. De drivers van Meanwell zijn ook te vinden op de kennismarkt.

Op de stand van Koning & Hartman presenteert Mean Well de ELG serie. Deze zijn nu ook verkrijgbaar als 200W en 240W type en leverbaar met zowel constant voltage als constant current output. Ook kunnen verschillende dim- en regelopties geleverd worden zoals 3-in-1 dimming, smart timer dim functie en DALI functie. De ELG is nu een complete serie LED drivers geworden voor de range van 75W tot en met 240W en zijn universeel toepasbaar door de diverse dim en stuurmogelijkheden.

Osram bespreekt tijdens het LED Event de relatie tussen LED drivers en licht kwaliteit. De spreker gaat dieper in op licht modulatie en de typische frequenties. Hij gaat bijvoorbeeld in op flikkering, strobocopische effecten, camera applicaties en barcode scanners.

Bekijk het programma en meld u aan voor een bezoek