Reliability Engineering – cruciaal bij succesvolle productintroducties


Om het huidige tempo bij te houden waarin nieuwe producten naar de markt moeten is reliability engineering een uitdaging. De tijd om uitgebreide duurtesten uit te voeren is er niet, dus moet het op een andere manier worden opgelost. Erik Veninga gaat tijdens zijn presentatie in op de ontwikkelingen binnen reliability engineering, maar ook op de technologische innovaties die daarbij een belangrijke rol gaan spelen. In het programma zijn er diverse sprekers die reliability engineering in de praktijk toepassen (bijvoorbeeld ECN Solar Energy).

Technologie voor zonne-energie is voortdurend in ontwikkeling. ECN loopt voorop met slimme ontwerpen en goedkope, efficiënte en duurzame oplossingen. ECN werkt met bedrijven aan nieuwe technologie voor zonne-energie en verbetering van huidige zonnepanelen met kristallijn silicium en dunne films. De mogelijkheden voor verdere kostenverlaging, rendementsverhoging en volumegroei zijn enorm.
Zonne-energie is nog lang niet uitontwikkeld. ECN verkent met haar (onderzoek)partners de mogelijkheden voor compleet nieuwe, potentieel zeer efficiënte en goedkope soorten cellen en panelen. Daarnaast staat onderzoek naar nieuwe toepassingen voor zonne-energie hoog op de agenda.

Anna J. Carr van ECN Solar Energy bespreekt de ontwikkelingen en de rol die reliability engineering hierin speelt. Om aan de certificering en de garanties te voldoen moeten de modules en de componenten betrouwbaar en veilig zijn. Doordat zonne-energie steeds vaker in woestijnen wordt gewonnen moeten de modules meer robuust zijn om ook hier aan de wensen en eisen te voldoen. In de presentatie worden standaarden en nieuwe testmethoden besproken.

Meld u aan voor een bezoek.