Specialisten met microgolf testen

Specialisten met microgolf testen Door: FHI

Quantum technologie vereist hybride platformen, waarin verschillende quantum systemen gecombineerd worden, die onder optimale condities moeten functioneren. Met ‘molecular spin ensembles’ ziet men mogelijkheden om quantum geheugen te integreren in microgolf architecturen. De spreker van C.N. Rood gaat verder in op dit onderwerp. De specialistische kennis wordt op meerdere vlakken toegepast. Onno de Meijer van DARE!! Projects  zal dieper ingaan op een ontwikkeling van een 6 kanaals Ku-band Multi Carrier testsysteem voor hoogvermogen microgolf testen aan satelliet componenten. Voor RF technology experts is specifiale deskundigheid te vinden in het programma.

Lees verder …

DARE!! ontwikkelt en bouwt een 6 kanaals Ku-band (10.7 tot 12.8 GHz ) Multi Carrier tester voor MultiPactor onderzoek aan satelliet componenten voor CAST504, Chinese Academy for Space Technology in Xian China. De spreker gaat in op de nieuw te ontwikkelen subsystemen, waarbij een nieuwe manier van het fase stabiel opwekken van IF signalen aan de orde komt.

C.N. Rood gaat de diepte in met het testen van moleculaire spinensembles rond het opslaan en ophalen van microgolfpulsen wanneer ze zijn ingebed in vlakke supergeleidende microgolfresonatoren. De onderzoeken maken gebruik van specialistische testtechnologie.

De efficiëntie bij het aanpakken van de moleculaire ensembles met verschillende pulssequenties bij lage temperatuur wordt onderzocht. Om microgolfreeksen te genereren, worden Arbritrary Wave Function Generator van Active Technologies en heterodyne-schema voor echodetectie gebruikt. De onderzoeksresultaten geven een proof-of-principle van de geheugencapaciteit van moleculaire spin-ensembles, als ze in quantum circuits worden ingebed.

Hier kunt u het volledige programma van het RF Technology event bekijken. Op de site kunt u zich ook aanmelden voor een gratis bezoek.