Succesvolle digitale editie Energy Storage event

Succesvolle digitale editie Energy Storage event Door: FHI

De derde editie van het Energy Storage event - op dinsdag 16 en woensdag 17 februari – vond dit jaar in digitale vorm plaats. Tijdens dit evenement werden trends en ontwikkelingen op het gebied van energieopslag uitvoerig besproken. Deze digitale opzet trok 830 bezoekers in twee dagen. Ook nieuw was coronaproof netwerken, een online koppelingsmechanisme dat veilig en eenvoudig werkte dankzij het slimme matchmakingplatform.

Hoogtepunten van de eerste eventdag
Manager Transitie Energiesysteem Alexander Savelkoul van Enpuls opende de eerste dag van het Energy Storage event 2021. In zijn presentatie ging hij dieper in op het praktijkonderzoek waarin Enpuls de inzet van een batterij in combinatie met een zonnepark om de elektriciteitsnetten beter te benutten testte.

Na een diversiteit aan presentaties van de exposanten had Prof. Ir. Peter Vaessen van de TU Delft de eer om de eerste dag van het Energy Storage event af te sluiten. Hij ging dieper in op de rol van elektrische energie-opslagsystemen, de snelle ontwikkelingen van batterijsystemen en de fysische grenzen daarvan. Lees meer...

Tweede dag
Op dag twee van het event was het de beurt aan CEO Max Aerts van DENS. Hij gaf uitleg over klimaatneutraal bouwen met de DENS Hydrozine aggregaat.

Consultant Paul Hoorens van CroonWolter&Dros sloot het lezingenprogramma af met een sessie waarin hij het belang van een veilige bedrijfsvoering van batterij-energieopslagsystemen verduidelijkte. Lees meer...

Heeft u een presentatie gemist? Alle presentaties kunt u terugzien via het programma op de eventwebsite.

We willen alle exposanten, partners en bezoekers bedanken voor hun interesse. Volgend jaar vindt er een nieuwe editie van het Energy Storage event plaats. Houd tot die tijd onze website in de gaten om op de hoogte te blijven van meer interessante vakbeurzen en evenementen.