Terugblik 2021 | Branche Industriële Elektronica

Terugblik 2021 | Branche Industriële Elektronica Door: FHI federatie van technologiebranches

Het jaar 2021 stond voor de Industriële Elektronica branche in het teken van fysieke én online evenementen, actieve clustervergaderingen met leden, online vindbaarheid en natuurlijk Covid-19.

FHI, Industriële Elektronica organiseerde twee digitale events (Energy Storage en Power Electronics) en drie fysieke events: Design Automation & Embedded Systems, IT Infra en EMC-ESD. We hebben de afgelopen twee jaar gemerkt dat de digitale events een ander publiek trekken dan de fysieke events. In die zin vullen ze elkaar uitstekend aan. Helaas moesten we de E&A beurs van eind september uitstellen naar 2023.

Naast de events zijn wij erg actief geweest om de online vindbaarheid van de leden te vergroten. Zeker nu fysieke bijeenkomsten beperkt zijn, is goed online vindbaar zijn van groot belang. Leden beschikken allemaal over een uitgebreid ledenprofiel en FHI ondersteunt met een grote diversiteit aan contentservices. Nu zelfs in de vorm van diverse contentbundels, tegen zeer scherpe tarieven. Op 1 december is Mirjam Hanstede gestart als online redacteur voor onze branche en zij helpt u graag verder.  

In de vier clusters (Componenten, EMS, Test & Meet en Development Club) bespraken leden marktontwikkelingen, deelden wij ervaringen en organiseerden wij diverse activiteiten. Nieuw is dat wij voor deze clusters vanuit FHI nieuwsbrieven verstuurden naar potentiële klanten over actuele onderwerpen. Vanaf 2022 kunnen leden zich hier ook individueel profileren en zoeken wij nog meer de verbinding vanuit de clusters met events/beurzen en andere activiteiten.

Wij verwachten voor 2022 dat de periodes eind maart t/m juni en september t/m begin november de grootste kans van slagen hebben voor onze fysieke evenementen. Daarom zijn wij nu opnieuw aan het kijken naar onze planning en het combineren van events. Dit delen wij natuurlijk in eerste instantie met de deelnemers van de desbetreffende events.

Voor nu wensen wij jullie allen fijne kerstdagen en een gezond en succesvol 2022 toe!