Terugblik bijeenkomst verstoringen Supply Chain

Terugblik bijeenkomst verstoringen Supply Chain Door: FHI federatie van technologiebranches

Op donderdag 16 juni organiseerde FHI voor alle leden van de branche Industriële Elektronica een interactieve bijeenkomst over de huidige verstoringen in onze supply chain. In een goed gevulde zaal ging de groep het gesprek met elkaar aan.

Ieder elektronicabedrijf heeft er momenteel mee te maken; componentenschaarste gepaard met lange levertijden, materialenschaarste, logistieke uitdagingen en de huidige geopolitieke spanningen. Dit alles zorgt voor een overspannen markt, waarbij de prijzen van componenten, materialen, energie/gas en transport de pan uit rijzen.

Inmiddels zijn er Europees initiatieven opgestart (bijv. Chips Act) om op lange termijn niet weer tegen dezelfde problemen aan te lopen. Vanuit onze clusters Development Club, Componenten, EMS en Test & Meet stonden er deze middag presentaties op het programma die inzicht gaven in de huidige problematiek en handvatten boden om zo goed mogelijk door deze tijd heen te komen. Denk hierbij aan onderwerpen als redesigns, obsolescence management, communicatie en supply chain management.

De presentaties zijn terug te lezen via onderstaand programma:

12:30 uur         

Ontvangst en lunch

13:00 uur – 13:25 uur  

Creatief re-designen (3D printing, postzegels, alternatieve parts etc.)
Patrick Dijkstra, Raditeq

13:30 uur – 13:55 uur  

“Strategic sourcing during and after global shortage. To buy or not to buy”
Liza Emelianenkova, Converge

14:00 uur – 14:25 uur  

Componentenschaarste - Hoe kunnen we als keten de risico's beperken en ons positioneren voor de toekomst? Communicatie, transparantie en innovatie zijn de sleutelwoorden!
Wilfred Poot, Future Electronics

14:25 uur – 14:45 uur

Pauze

14:45 uur – 15:10 uur  

Supply chain uitdagingen in andere branches/markten
Jonathan van Veelen

15:15 uur – 16:15 uur  

Brainstorm en vragenronde

16:15 uur

Afsluiting en borrel