Terugblik Development Club bijeenkomst FabLab Enschede

Terugblik Development Club bijeenkomst FabLab Enschede Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Op woensdag zes juli heeft na lange tijd weer een Development Club bijeenkomst in fysieke vorm plaatsgevonden. Met een groep leden hebben we een bezoek gebracht aan het FabLab in Enschede en Development Club-lid KITT Engineering.

Aan het begin van de middag werden de leden met open armen ontvangen door oud FHI-collega Birgit Albersen, inmiddels werkzaam als projectleider bij het FabLab in Enschede. Onder het genot van een heerlijke lunch startten we met een interessante brainstorm over de activiteiten van de Development Club. Zo werd onder andere de wens uitgesproken om bij toekomstige bijeenkomsten bezoeken te brengen aan OEM’ers met brandende ontwikkelvragen. Uit deze wens zijn de eerste ideeën voor een bijeenkomst in het najaar ontstaan.

Projecten en faciliteiten

Na de brainstorm werd de groep rondgeleid langs de diverse projecten en faciliteiten van het FabLab. Zo wordt er momenteel gewerkt aan een project t.b.v. het recyclen van kunstgras. Vervolgens is de groep op pad gegaan naar de andere kant van Enschede om het nieuwe pand van KITT Engineering te bewonderen. Onder leiding van Andries Lohmeijer passeerde een diversiteit aan projecten de revue waarna de middag werd afgesloten met een borrel.

Interesse

Leden van de Development Club ontvangen bericht zodra een volgende bijeenkomst gepland staat. Heeft u als FHI-lid interesse in de Development Club? Stuur ons dan een mail voor meer info.