Terugblik EMC-ESD event 2021

Terugblik EMC-ESD event 2021 Door: FHI federatie van technologiebranches

In Vianen kwam de Nederlandse EMC-ESD Vereniging weer samen voor het EMC-ESD event. Ondanks de corona-perikelen kwamen meer dan honderd bezoekers naar Hotel van der Valk Vianen.

Theo Smedes (NXP Semiconductors) opende de dag met een lezing over de Industry Council on ESD Target Levels. Deze council bestaat al 15 jaar en Smedes gaf tijdens zijn verhaal een overzicht van de ontwikkelingen en een blik in de toekomst.

De tweede keynote kwam van Vincent Tilgenkamp. Hij vertelde over de elektromagnetische interferentie die kan ontstaan tijdens grote evenementen, zoals de Eurovision Song Contest.

Tijdens het plenaire programma namen onder andere Patrick Dijkstra (Raditeq) het woord. Hij vertelde over hoe een CI-systeem werkt en wat de gevolgen kunnen zijn als een product niet goed getest is op het CI/EMC aspect. Joost van Heijenoort (AR Benelux) hield een lezing over meetontvangers. Deze waren tevens te zien op het demoplein waar diverse live demonstraties werden gehouden door de exposanten. Lex van Huuksloot (Telerex) vertelde over het nut van absorbers, terwijl Christian Reimer (Rohde & Schwarz) inging op EMI.

Het event werd afgesloten door Ernst Schrama van de TU Delft. Hij sprak over de interferentiestoringen die kunnen ontstaan bij PV-installaties en aanverwante hoogfrequente bronnen. Schrama schetste dat er goede mogelijkheden zijn om de ontvangst op de HF-banden aanzienlijk te verbeteren.

De EMC-ESD bijeenkomst was weer een succes. In 2023 komt de volgende editie er weer aan. Stay tuned.