Terugkijktip: MarketingMonday: How to expand your business with Social Media

Terugkijktip: MarketingMonday: How to expand your business with Social Media Door: FHI federatie van technologiebranches

Als u besluit om social media te gebruiken, is het zaak om goed na te denken over wat u wilt vertellen. Welke boodschap wilt u kwijt en voor wie is deze bedoeld? Spreekt u uw klanten aan met ‘u’ of met ‘je’? Dit was de strekking van het webinar ‘MarketingMonday: How to expand your business with Social Media’ dat op maandag 3 mei plaatsvond.

Door Frank van de Ven

Zelf onderzoek doen op Google of de hulp inschakelen van een marketingbureau: om te weten wie uw doelgroep is, is hoe dan ook research nodig. Welke socialemediakanalen gebruiken uw (potentiële) klanten en wat vinden zij interessante content? Voordat u uw onderneming op social media profileert, moet er eerst een antwoord op deze vragen komen.

Als u weet hoe uw doelgroep is opgebouwd, kunt u voor een herkenbaar beeld zorgen. Gebruik een herkenbare huisstijl, aanspreekvorm en kleurgebruik. Een ander aandachtspunt is de tijd waarop u berichten plaatst. Op LinkedIn kijken gebruikers gedurende de dag, terwijl Facebook-gebruikers vooral voor en na werktijd inloggen. Als u weet wanneer uw doelgroep actief is op een bepaald kanaal, kunt u uw posts daarop aanpassen. Vlak voor de lunch een bericht plaatsen is slim, omdat veel mensen tijdens hun middagpauze hun socialemediakanalen checken.

Persoonlijke content
Het is verstandig om een (interne) contentkalender op te zetten waarin u vaststelt wanneer u content publiceert. Zo kunt u op speciale dagen berichten plaatsen die inspelen op de actualiteit. Denk bijvoorbeeld aan Moederdag of de Internationale Dag van de Persvrijheid. Een andere tip om meer betrokkenheid te genereren, is het maken van persoonlijke content. Denk dan aan filmpjes en blogs waarin de menselijke kant van een bedrijf naar voren komt.

Een valkuilwaar u niet in moet trappen,  is de hoeveelheid content die u online zet. Voorkom overkill en denk goed na over wanneer u wat vertelt. Een ander aandachtspunt is de manier hoe u op negatieve feedback reageert. Niet reageren is fout, maar fel en vijandig anticiperen is ook uit den boze. Neem klachten serieus en draag dit online uit.

In het volgende webinar gaan we dieper in op personal branding. Op 7 juni vindt ‘5 voordelen van Personal Branding’ plaats. U kunt u nu vast inschrijven via deze link. Het webinar ’MarketingMonday: How to expand your business with Social Media’ is hieronder terug te kijken: