Smart flexible systems, flexibele OLED displays, IOT sensoren met energy harvesting, innovative tactile displays of een printed electronics shirt. Enkele producten/systemen/technologieën die op de Start-up Corner van E&A te vinden zijn. De bedrijven variëren van kickstarter tot scale up tot onderzoeksinstelling  maar ze zijn nog volop bezig met het ontwikkelen van nieuwe toepassingen. Elektronica in nieuwe toepassingen of, als je naar Holst Center kijkt, nieuwe elektronica. Tryst Energy is een kickstarter project voor IOT sensoren die werken op licht.

Tryst Energy is bedoeld voor IoT-apparaten. Met Tryst Light Energy-modules kun je met een beetje zonlicht genoeg energie opwekken voor een apparaat. Hierbij is vier uur zonneschijn (met een relatief beperkte lichtsterkte) nodig voor 24 uur aan stroom. Dat is vrij weinig, aangezien daglicht ongeveer 10.000 lux is. En het grote voordeel hiervan is dat je altijd en overal voor energie kunt zorgen, mits het overdag is en de zon dus schijnt.

De modules kunnen makkelijk gebruikt worden om een apparaat ‘slim te maken’. Wil je een koelkast slim maken en hem automatisch laten melden dat hij kapot is of uitstaat, dan kun je dat doen door de module er in te klikken. Dan hoef je geen kabels te trekken en geen accu’s te vervangen. De modules zijn er in verschillende versies. De modules bevatten Bluetooth en NFC maar zijn bijvoorbeeld ook uit te breiden met sensoren (temperatuur, luchtvochtigheid CO2 of beweging).

Komt naar de beurs om een prototype te zien. Bekijk hier de andere start-ups.

Meld u hier voor een bezoek.