TU/e komt naar Den Bosch


De TU/e laat het bedrijfsleven op 14 juni graag zien waar ze mee bezig zijn. Met posterborden en demonstraties leggen de wetenschappers graag uit waar ze mee bezig zijn. Waar de lezingen van de TU Delft meer gericht zijn op toepassingen gaan de lezingen van TU Eindhoven echt over de basis. De vier lezingen vanuit TU/e: Schakelcel voor flexibele multilevel vermogensomzetting, draadloze energieoverdracht door middels van geluidsgolven en Introductie in schaalbare multi-poort convertoren: modelleren en regelen van een arbitrair aantal vermogenspoorten.

Een recente ontwikkeling in de vermogenselektronica is de introductie van omzetters met meer spanningsniveaus. Erik Lemmen van de TU/e introduceert een schakelcel welke met minder componenten meer spanningsniveaus mogelijk maakt. Daarnaast kunnen deze niveaus tijdens gebruik aangepast worden om een arbitrair uitganssignaal op te bouwen.

Maurice Roes doet onderzoek naar overdracht van energie doormiddel van een geluidsgolf. De spreker geeft een overzicht van het onderzoek dat aan de TU Eindhoven is gedaan, van het concept tot metingen en inzichten.

Bas Vermulst toont methoden om vermogensconvertoren te ontwerpen met een arbitrair aantal bi-directionele vermogenspoorten. Modellering van het gedrag op basis van Fourier-reeksen komt aan bod. Daarnaast wordt een regelalgoritme geïntroduceerd dat zodanig geoptimaliseerd is dat de geleidingsverliezen in de converter geminimaliseerd, en zelfs gecontroleerd kunnen worden. Tevens worden de metingen aan een prototype met vier poorten besproken.

Bekijk het totale programma en meld u aan voor een gratis bezoek.