Veiligheidscommunicatie voor industrieel ethernet

Veiligheidscommunicatie voor industrieel ethernet Door: FHI

Industrieel ethernet verbindt door middel van één gemeenschappelijke technologie alle lagen in uw bedrijf met elkaar, van de werkvloer tot de directie. Het is een wijdverspreid netwerkprotocol waarmee computers met elkaar communiceren.  Omdat er op ethernet een groot aantal protocollen kan draaien, is het geschikt voor een scala aan toepassingen. Bovenop de ethernet-laag draaien protocollen, waarvan TCP/IP het bekendst is en het meest gebruikt wordt. 

Ethernet is de laatste jaren toonaangevend geworden als het gaat om industriële netwerken. Door de vooruitgang die er is geboekt op het gebied van snelheid, bandbreedte en betrouwbaarheid is ethernet de snelst groeiende technologie op de markt. De kracht van industrieel ethernet ligt in de veelzijdigheid ervan. Het aantal nieuwe toepassingen blijft groeien maar daarom is het ook belangrijk om aandacht besteden aan veiligheid.

In de lezing van Kurt van Buul van Twincomm wordt aandacht besteed aan de veiligheidscommunicatie voor embedded systems. Hoe voegt u dit toe aan uw aangepaste elektronica of besturingssystemen? Deze presentatie gaat over gedistribueerde veiligheidscommunicatie via de bestaande netwerktopologie voor embedded systemen. Het richt zich zowel op veiligheidsnormen, veiligheidscommunicatiekanalen via onveilige netwerken, veiligheidsprotocollen en veiligheidshardware. Na deze lezing heeft u kennis van veilige oplossingen voor embedded industriële apparaten.

Klik hier voor het complete programma en meld u aan voor een gratis bezoek.