Ontdek inline concentratiemeting via refractometrie (of brekingsindex) als breed inzetbare techniek

Inline concentratiemeting van eindproducten, in processen en toevoerstromen gebeurt zowat overal, in elk bedrijf in elke sector. Er worden verschillende meettechnieken gebruikt, maar refractometrie (of meten van de brekingsindex) is de meest robuuste en betrouwbare van allemaal.

Refractometrie wordt gebruikt om suikerconcentratie of bv. alcoholpercentages te bepalen in de voeding- en drankenindustrie. In farmaceutische processen worden solventswaps opgevolgd of de hoeveelheid API gemeten. In de chemie en aanverwante processen wordt de concentratie van verschillende chemicaliën inline gemeten (van zoutzuur tot waterstofperoxide of fenolen). En het hoeven niet altijd zuivere producten te zijn! Samenstelling van multi-component mengsels kunnen probleemloos gemonitord worden met een refractometer.

Ontdek tijdens het webinar wat refractometrie precies is en wat je ermee kan doen. Waarom het ongevoelig is voor zwevende stof, deeltjes, gasbellen, etc. en waarom deze techniek weinig of geen onderhoud vraagt, kom je hier ook te weten. Aan de hand van enkele veel voorkomende applicaties bespreken we samen waarom refractometrie zo’n breed inzetbare techniek is voor het meten van concentraties, procesopvolging en productverificatie.

Door Feb Theys van Elscolab

 

Terug naar het programma overzicht & bezoekersinschrijving