De praktijk van: ANALYSE methoden


Instrumentatie & Analyse, de praktijk van: ANALYSE methoden

Als engineer of technisch manager in de (proces)industrie heb je bewust- én onbewust te maken met een groot aantal meet- en analyse principes die van invloed zijn op het proces. Wat zijn de belangrijkste parameters om rekening mee te houden in de keuze voor de juiste instrumentatie? En hoe bepaal je wat in jouw situatie de beste oplossing is? Met de “Instrumentatie & Analyse themadagen: de praktijk van… ” spelen we hier op in.

Verdeeld over vier ochtenden in 2021 behandelen onze expert de belangrijkste meet- en analyse principes. Het programma van de thema ochtend over ANALYSE methoden op 14 oktober vindt u hieronder.

Donderdag 8 april: de praktijk van FLOW meting bekijk hier de replays
Donderdag 27 mei: de praktijk van DRUK & TEMPERATUUR metingbekijk hier de replays
Donderdag 16 september: de praktijk van NIVEAU metingbekijk hier de replays
Donderdag 14 oktober: de praktijk van ANALYSE methodes

De webinars van de eerste drie thema ochtenden over FLOW, DRUK & TEMPERATUUR en NIVEAU meting zijn online terug te zien.

Programma donderdag 14 oktober: de praktijk van ANALYSE methoden

9.30 – 10.00
Ontdek inline concentratiemeting via refractometrie (of brekingsindex) als breed inzetbare techniek
Inline concentratiemeting van eindproducten, in processen en toevoerstromen gebeurt zowat overal, in elk bedrijf in elke sector. Er worden verschillende meettechnieken gebruikt, maar refractometrie (of meten van de brekingsindex) is de meest robuuste en betrouwbare van allemaal. Ontdek tijdens het webinar wat refractometrie precies is en wat je ermee kan doen. Lees verder…

Door Feb Theys van Elscolab

10.15 – 10.45 Inline analyse op basis van NIR sensor technologie: toepassingen in de petrochemie
De kwaliteitscontrole van brandstoffen op terminals is tot nu toe een vervelend karwei dat vaak inefficiënt verloopt. Een monster wordt genomen en vervolgens naar een laboratorium gestuurd, waarna het uren kan duren voordat de kwaliteitsresultaten bekend zijn. Is deze staalname bovendien wel representatief? Near Infra Red (NIR) technologie biedt een alternatief. Lees verder…

Door Katrijn Nys van Agidens en Justin van Dael van Fuqon

10.45 – 11.00 Afsluitende paneldiscussie

 

De 4 Instrumentatie & Analyse Themadagen: De praktijk van… worden mede mogelijk gemaakt door:

 

 

 

 

 

Mediapartners: