Netwerkbijeenkomst Waterstof – technische vraagstukken uit de praktijk


In de maatschappelijke discussie over de energietransitie speelt waterstof een belangrijke rol. Het inzetten van waterstof in bestaande en nieuwe processen en het produceren van waterstof op een duurzame wijze brengen echter ook technische uitdagingen met zich mee.

Na een verkennende netwerkbijeenkomst in januari, organiseert de branche Industriële Automatisering op don. 26 september 2019 een bijeenkomst waar een aantal eindgebruikers inzicht geven in de technische vraagstukken uit hun eigen praktijk.

Eén van de sprekers die reeds heeft bevestigd is Hugo Groenemans van HYGRO; ontwikkelaar van windmolens die windenergie direct kunnen omzetten in waterstof door middel van elektrolyse.

De tweede presentatie zal verzorgd worden door Peter Remie van Pitpoint, internationaal leverancier van schone brandstoffen waaronder ook waterstof.

De bijeenkomst vindt plaats bij The Green Village in Delft; een proeftuin voor projecten op het vlak van duurzaamheid. Eén van deze projecten is de Waterstofstraat waar netwerkbedrijven Alliander, Enexis en Stedin een conventioneel aardgasnet gebouwd hebben om onderzoek te doen naar de toepassing van waterstof. Onderdeel van het programma is een rondleiding door The Green Village.

Bijeenkomst Waterstof – technische vraagstukken uit de praktijk

Datum: donderdag 26 september
Tijd: 12.30 – 16.30 uur (inloop met lunch)
Locatie: The Green Village Delft (TU Delft), gebouw X, zaal Dance Studio B (Mekelweg 8-10, Delft)

U kunt zich per e-mail aanmelden voor deze bijeenkomst: susanne@fhi.nl
Er is ruimte voor max. 65 deelnemers. Wacht daarom niet te lang met aanmelden.