Online kennisweek Predictive Maintenance


Een manier om het ketenbeheer te verduurzamen is ‘Predictive Maintenance’, ofwel preventief onderhoud. Het doel van dit preventieve onderhoud is om op het juiste moment de componenten van een machine te vervangen, voordat het einde van de levensduur ervan is bereikt. Wanneer dit op de juiste manier gedaan wordt, is preventief onderhoud efficiënter dan correctief onderhoud.

Een stap verder is de opkomst van servitization. Servitization houdt in dat producenten hun producten als een dienst aanbieden en hierbij de klant ontzorgen. Een positieve bijkomstigheid is dat de uitgaven en investeringen voor een eindklant overzichtelijk zijn en de klant zich kan bezig houden met het primaire proces. Servitazation verandert wel het begrip ‘ownership’. De machines in een installatie worden niet meer aangekocht, maar geleased waarbij de gebruiker betaalt op basis van gebruik. Zowel voor de leverancies als de gebruiker vraagt dit om aanpassingen in de bedrijfsvoering.

Wilt u op 23 of 24 september deelnemen als kennispartner met een eigen webinar? Klik hier voor het online aanmeldformulier.

Klik hier voor de event pagina met informatie over het programma en deelname als bezoekers.