Workshop Nanotech 4 Dummies


FHI, MinacNed, Hogeschool Utrecht en Saxion organiseren op dinsdag 7 juni een workshop NanoTech 4 Dummies.

Een nanometer (nm) is het miljardste deel van een meter. Ter illustratie: een mensenhaar heeft een doorsnede van 80.000 nm.

Geen sciencefiction

Materiedeeltjes die zo klein zijn, vertonen bijzondere eigenschappen. Het ontdekken en benutten van die bijzondere eigenschappen maakt nanotechnologie boeiend en nuttig. Tegelijkertijd is dit domein voor niet-ingewijden ongrijpbaar en mysterieus.

De insteek van deze workshop is praktisch en bedoeld om kennis te maken met verschillende technieken om op nanoschaal te werken. Na een korte introductie gaat u zelf aan de slag in een echt laboratorium. U leert diverse termen, technieken en apparaten kennen en enigszins begrijpen, zodat u in de toekomst in staat bent een actieve rol te spelen bij gesprekken binnen en buiten uw organisatie. U weet na afloop waar uw collega’s en de klanten en relaties van uw bedrijf het over hebben.

Kennis van de dagelijkse gang van zaken

Wanneer u geen technologieachtergrond of -functie heeft, dan is deze workshop de beginstap om kennis te maken met van de basisbeginselen van nanotechnologie. Voorkennis is niet nodig. Voor meer informatie over het programma, klik hier.

Doelgroep

Iedereen die mogelijk professioneel te maken krijgt met het begrip nanotechnologie, en geen technologische/wetenschappelijke achtergrond heeft zoals de boekhouder, receptionist, ondernemer, directeur, investeerder etcetera. U weet dan waar men het over heeft en u kunt de juiste vragen stellen, die nodig zijn om te kunnen communiceren met de specialisten.

Datum, plaats en locatie

Dinsdag 7 juni 2016 bij Hogeschool Utrecht in Utrecht van 9.00 tot 16.00 uur.

Aanmelden en kosten

Aanmelden kan via het inschrijfformulier. De kosten bedragen € 225,- per persoon, exclusief btw voor leden van FHI en MinacNed. Voor niet-leden € 345,- per persoon, exclusief btw.

Organisatie

FHI, federatie van technologiebranches
MinacNed brancheorganisatie voor microsystemen en nanotechnologie
Kees Groeneveld, Susanne van Boxtel
T: (033) 465 75 07 | W: www.fhi.nl | W: www.minacned.nl | E: s.van.boxtel@fhi.nl