Workshop Onderhandelen


Aanmelden

 

 

 

 

Onderhandelen

Hoe haal je meer resultaat uit je onderhandeling?

Onderhandelen is gebaseerd op goed communiceren, aangevuld met ervaring, kennis, strategie en tactiek. Succesvol onderhandelen hangt vooral samen met de mate waarin je creatief en met zelfvertrouwen omgaat met de belangen van de ander en die van jezelf.

In deze workshop ga je zelf ervaren wat voor invloed je hebt op het succes van jouw onderhandelingen. Je wordt je bewust van de randvoorwaarden voor effectieve onderhandelingen en van de vaardigheden en technieken die een goede onderhandelaar nodig heeft om maximaal resultaat te boeken met behoud van de relatie.

Je wordt je bewust van het belang van voorbereiding en van de fases die elke onderhandeling met zich mee brengt. Ook je eigen persoonlijke onderhandelingsstijl komt aan bod en je leert hoe jij je stijl kan aanpassen aan die van je onderhandelpartner. Ook krijg je handvatten om beter om te gaan met emoties en tegenwerpingen in het onderhandelproces.

De workshop kent een goede mix van theorie en praktijk, zodat je direct na het volgen van de workshop met de verschillende onderwerpen in jouw eigen dagelijkse praktijk aan de slag kunt gaan. De workshop is interactief. De groepsgrootte is maximaal 24 deelnemers.

Doelgroep

Iedereen die effectiever wil leren onderhandelen.

 

Aanmelden en kosten

Aanmelden kan via de aanmeldknop bovenaan deze pagina. De kosten bedragen €149,- exclusief btw per persoon voor leden van FHI of MinacNed. Voor niet-leden €299,- exclusief btw per persoon.

Programma

12.30 uur Ontvangst met lunch

13.00 uur Randvoorwaarden voor effectief onderhandelen

14.15 uur Pauze

14.30 uur De vier fases van de onderhandeling en persoonlijke stijlen

15.45 uur Pauze

16.00 uur Onderhandeltechnieken en omgaan met lastige situaties

17.00 uur Afsluitende borrel

Onderwerpen

De workshop bestaat uit de volgende onderwerpen:

 

  1. Voorbereiding als basis voor succes
  2. De vier dimensies van invloed
  3. De vier fases van de onderhandeling
  4. Bewust positief beïnvloeden
  5. Persoonlijke onderhandelingsstijlen
  6. De vijf gedragsstijlen bij onderhandelen
  7. Omgaan met emoties tijdens het onderhandelproces
  8. Omgaan met tegenwerpingen en bezwaren

 

Elk workshoponderdeel wordt afgesloten met praktische tips en handvatten, waarmee je direct aan de slag kunt. De setting is er op ingericht dat de deelnemers vragen kunnen stellen en onderlinge ervaringen kunnen uitwisselen. In de workshop is er ook ruimte voor de persoonlijke case die u vooraf kunt insturen.

 

SprekerFrank Meijers

Eelco Themans, ISA Training & Coaching te Leusden

T: (033) 433 24 00 | W: www.isatraining.nl | E: info@isatraining.nl

 

Als bedrijfskundige is Eelco gefascineerd door de ontwikkeling van organisaties. Geboeid om te zien hoe sommige organisaties jaar na jaar excellent opereren in hun markt, terwijl andere organisaties blijvend worstelen om te kunnen voortbestaan. Onderzoek wijst uit dat succesvolle organisaties investeren effectief in de ontwikkeling van hun mensen zodat ze succesvol kunnen innoveren, produceren en verkopen. Eelco is sinds 1999 actief in de trainingenmarkt en heeft van dichtbij mogen ervaren wat werkt en wat niet werkt als het gaat om de ontwikkeling van organisaties.