Industrial Cyber Security

Als plantmanager denk je er liever niet aan: een aanval van hackers, maar de actualiteit laat zien dat het tegenwoordig een reële dreiging is. De vraag lijkt niet te zijn óf het gebeurt maar wanneer het uw bedrijf overkomt. Ligt er een noodplan klaar als het gebeurt?

In deze kennisbank vindt u alles over Cyber Security. Wat kunt u zelf doen, waar liggen de uitdagingen en hoe profiteert u van digitale innovaties? Ook vindt u hier de ervaringen van bedrijven die zelf gehackt zijn en wat zij hiervan geleerd hebben.

Schrijf ook in voor de bezoekersnieuwsbrief om op de hoogte te blijven van actuele (online) events en thema’s.

 

 


Interviews

Tool helpt procesautomatisering met verhogen cyberweerbaarheid
De beveiliging van de industriële procesautomatisering vraagt een andere aanpak dan de IT. Maar hoe bepaal je precies de weerbaarheid als een bedrijf zelf zijn industriële controlesystemen onder de loep wil nemen? Het Digital Trust Center (DTC) ontwikkelde daarvoor een handige tool en vertelt daarover tijdens het Industrial Cyber Security event op dinsdag 12 oktober. Lees verder

De hele organisatie moet mee voor een goede cyberweerbaarheid
Johan Rambi, als Group Security Officer werkzaam bij veevoederconcern ForFarmers, zal tijdens het Industrial Cyber Security event (12 oktober) ingaan op de vraag hoe bedrijven hun weg kunnen vinden naar een risico gebaseerde aanpak. Zijn stelling: cyberweerbaarheid kun je alleen maar realiseren met een goede strategie en een duidelijke integrale security roadmap. Op die manier krijg je de gehele organisatie mee. Lees verder

FHI Technologie Podcast #3 – John van Leeuwen – Weidmüller
In FHI Technologie Podcast #3 spreken we met John van Leeuwen, business development manager process industry bij Weidmüller. Onder andere het thema cybersecurity en de impact van de coronacrisis komen langs. Luister hier naar de podcast.


Webinars

Cybersecurity binnen het MKB: een kwestie van (in ieder geval) de basis op orde?
Tientallen maakbedrijven in Oost-Nederland hebben een weerbaarheidsanalyse (cybersecurity quick scan) laten uitvoeren bij het Cybersecurity Centrum Maakindustrie (CCM). Tijdens de quick scan wordt een bedrijf door cybersecurity professionals geanalyseerd op techniek, mens en organisatie van zowel de IT als de OT. Tijdens dit webinar gaat projectleider van het CCM, Liesbeth Holterman, in op de belangrijkste bevindingen van de cybersecurity quick scan. Bekijk hier het webinar.

Wat is het doel van Cybersecurity? Welke methodes en technologieën zijn er om dit te bereiken
Naast de IEC62443, zijn er nog andere standaarden die belangrijk zijn in de wereld van cyber security. Diederick Nab vertelt u in dit webinar meer over de standaarden in het OT domein. Dit hangt ook af van de branche waarin u acteert en welke stappen uw organisatie moet maken om deze te implementeren. Bekijk hier het webinar.

Kwetsbaarheden en Business Risico: ‘Hoe bepaal ik het verschil in mijn IT/OT landschap?’
De twee meest belangrijke thema’s voor bedrijven in security zijn Due Dilligence en Cyber Hygiëne. Inzicht krijgen van de meest risico volle kwetsbaarheden in uw organisatie is daar onderdeel van. Maar wat zijn nu de huidige trends en hoe zorg je ervoor dat kwetsbaarheden en risico’s van elkaar kunnen worden onderscheiden ? Zijn er verschillen binnen IT & OT ? Bekijk hier het webinar.

Compliance voor IT en OT/PA: Gescheiden waar het moet, samen waar het kan
Anno 2020 hebben organisaties in toenemende mate te maken met compliance eisen ten aanzien van Informatiebeveiliging en Cybersecurity. Er is een veelheid aan frameworks en normenkaders waaraan organisaties aantoonbaar moeten voldoen. Het is mogelijk een integrale aanpak op het strategische niveau te hanteren, maar hoe doet u dit zonder dat het managementsysteem zijn effectieve werking verliest? Bekijk hier het webinar.

Hoe krijgt IT meer grip op security in het productienetwerk?
Om een succesvol security beleid in een productiebedrijf te kunnen voeren is een totaal overzicht nodig. Dit begint met samenwerking tussen IT en OT. Het Nationaal Cyber Security Centrum biedt een duidelijke aanpak op basis van “Identify, Protect, Detect, Respond & Recover” Bekijk hier het webinar.

Hoe signaleer je de verborgen risico’s in het productienetwerk?
In dit webinar demonstreren Fortinet, Actemium & Axians hoe met security monitoring de Detect & Respond functies (zie NIST en NCSC) kunnen worden ingevuld. Bekijk hier het webinar.

 


Artikelen

Waarschuwing voor digitale aanvallen door oorlog Oekraïne
Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) waarschuwt wederom dat bedrijven hun digitale weerbaarheid in orde moeten hebben. Aanleiding dit keer is de oorlog in Oekraïne en de mogelijkheid op cyberaanvallen op het Nederlandse bedrijfsleven. Lees verder

Consultatie gestart voor nieuwe European Cyber Resilience Act
De Europese Commissie is gestart met een consultatie over de European Cyber Resilience Act. Dit voorstel beoogt gemeenschappelijke regels voor cyberbeveiliging voor fabrikanten en verkopers van hard- en software producten en gerelateerde diensten, met inbegrip van niet-geintegreerde software gedurende de gehele levenscyclus. Lees verder

Terugblik Industrial Cyber Security event 2021
Cybercrime, hackers en onvoldoende beveiligde netwerken, het speelt ook de industrie parten. Tijdens het Industrial Cyber Security event kwamen alle aspecten rondom het beveiligen van de OT-zijde langs. Lees verder

Big data: de voedingsbodem voor een nog snellere transformatie van productielijnen
Om nieuwe technologieën als kunstmatige intelligentie, het industrial internet of things (IIoT), geavanceerde robotica en cloud computing optimaal te benutten tot een slimme fabriek, vormt big data als grondstof een essentiële rol. Tijdens (online) events van de FHI-branche Industriële Automatisering krijgt dit onderwerp volop de aandacht. Daarnaast haken ook afgeleide technologieën aan op bovenstaande trends, zoals het Internet of Energy (IoE). Lees verder


 

Events

Ieder najaar vind het Industrial Cyber Security event plaats (online of fysiek). Uitdagingen en mogelijkheden op gebied van Cyber Security staan hierin centraal. Er wordt onder andere gesproken over user cases, awareness en acceptatie (wat, wanneer, wie, hoe).

Schrijf in voor de bezoekersnieuwsbrief om geïnformeerd te worden over de komende edities.