Predictive Maintenance

Predictive Maintenance is een veelbelovende manier van onderhoud. Door middel van data wordt een voorspelling gemaakt over het optimale moment om onderhoud uit te voeren. Predictive Maintenance biedt dus mogelijkheden om kosten te verlagen en efficiëntie te verhogen.

In deze kennisbank vindt u alles over de meerwaarde van Predictive Maintenance, verschillende onderhoudsstrategieën en tools die u hierbij kunnen helpen.

Schrijf ook in voor de bezoekersnieuwsbrief om op de hoogte te blijven van actuele (online) events en thema’s.

 

 

 


Webinars

 

From Sensor till Boardroom, a Practical Approach
Asset Performance Management (APM) is dé stap voorwaarts om significante kostenreductie te realiseren, oplopend tot wel 30%, en een bijdrage aan uw duurzaamheidsdoelstellingen.
Erik Daalder van Schneider Electric demonstreert hoe u met de technologische vooruitgang zoals Industry4.0 de diagnostische informatie van de verschillende assets APM nu bij u werkelijkheid kan worden. Bekijk hier het webinar.

Pompen of verzuipen in procesdata: een gestructureerde aanpak voor predictief onderhoud
Deze presentatie van Novotek gaat in op een praktische use case waarbij het gedrag van pompen is gemodelleerd op basis van historische procesdata. Voor een groot waterschap zijn de storingen aan deze pompen gecombineerd met historische procesdata waardoor het mogelijk bleek deze storingen te voorspellen met een nauwkeurigheid van 99%. Door het model vervolgens “online” te zetten bleek het mogelijk om zowel de huidige efficiency van de pompen te monitoren als bepaalde events te voorspellen. Bekijk hier het webinar.

Het sluiten van de loop in data gedreven onderhoud
Data gedreven onderhoud en bijbehorende AI-, Cloud- en Edge-technologieën dragen bij aan een efficiënt gestuurd onderhoudsprogramma. Door de integratie van algoritmen, die conditie en de waarschijnlijkheid van faal-mechanismen bepalen, worden werk-orders door de machine in het maintenance management systeem aangemaakt. In deze sessie gaat Jules Oudmans van UReason in op de mogelijkheden voor het sluiten van de loop – van asset data naar werkorder – en de organisatorische verandering die dit brengt. Bekijk hier het webinar.

Predictive Warning System, een Automated Machine Learning praktijk case
In deze presentatie zal de theorie én de praktijk aan de hand van een windmolen case besproken worden. Een Predictive warning systeem, op basis van Industrial Analytics (AI), gebruikmakend van Automated Machine Learning. De casus laat zien dat men met relatief weinig data al snel een betrouwbaar model kan bouwen voor betere proces- en onderhoudsbeheersing. Kensan, partner van Weidmüller verzorgd deze presentatie. Bekijk hier het webinar.

Hoe maak je een data scientist effectief in de industrie?
Wanneer men het onderhoudsproces wil transformeren van reactief/preventief, naar een voorspellende aanpak, wordt vaak een data scientist of een externe data partij betrokken om het gat aan data kennis te vullen. Echter staan deze personen in de praktijk voor verschillende uitdagingen en blijkt het lastig om een verandering te initiëren. Michiel Dondorp & Anish Bisnajak van Croonwolter&dros neemt u in de webinar mee in de verschillende stappen. Bekijk hier het webinar.

Wat zijn de mogelijkheden van de CLOUD m.b.t. predictive maintenance
Tijdens deze presentatie van Diederick Nab van Wago wordt er o.a. ingegaan op de trend dat meer apparaten in de besturingskast (zeker qua communicatie) slimmer worden. Maar hoe kunnen we deze slimmere apparaten dan ook maximaal gebruiken en wat draagt dit bij aan voorspellend onderhoud. Bekijk hier het webinar.

Hoe beheer je asset informatie met Machine Learning?
Marcel Kelder van Yokogawa bespreekt hoe Machine Learning wordt gebruikt in een brownfield omgeving voor toegang tot asset informatie ongeacht waar de informatie is opgeslagen en in welk formaat en hoe de integriteit van de assetinformatie wordt vergroot. Bekijk hier het webinar.

Artificial Intelligence en Predictive Analytics in de praktijk
Tijdens deze sessie van Omar Thiam van Wonderware ziet u hoe software u kan informeren over onverwachte afwijkingen en hoe u een effectieve downtimeregistratie doorvoert. Hij toont u hoe u met minimale inspanning zelf een systeem creëert dat u op voorhand zal waarschuwen voor downtime en het uitvallen van assets. Deze technieken helpen u zo om uw processen op een bijzonder eenvoudige wijze beter te beheersen. Bekijk hier het webinar.

Het Asset Monitoring Digital Center bij Tata Steel in IJmuiden
In de staalindustrie is onderhoud een grote kostenpost waardoor een efficiencyverbetering snel toegevoegde waarde oplevert. Dat is een belangrijke reden om bij Tata Steel het Asset Monitoring Digital Center op te zetten. Het AMDC geeft installatiebeheerders inzicht in de staat van hun installatie, waardoor ze tijdig maatregelen kunnen nemen. Ongeplande stilstand van installaties en kwaliteitsproblemen kunnen hierdoor worden voorkomen. Bekijk hier het webinar.

Hoe bouw je een schaalbaar conditiebewakingsprogramma voor het optimaliseren van de prestatie van uw machines?
Waarom praat iedereen over Digitale Transformatie en wat houdt het nu juist concreet in? Door middel van de nieuwste trillingsanalyse technologie kunt u op elk moment en vanuit elke locatie de conditie van uw roterende machines kennen. Aan de hand van een praktische gebruikerscasus tonen Sabine Spapen & David Miny van Emerson hoe meetdata kan worden omgezet tot prescriptieve diagnose en actie-drijvende informatie. Bekijk hier het webinar.

Hoe zorg je voor storingsvrije pneumatiek en wat kun je met de inzet van Kunstmatige Intelligentie?
Perslucht en pneumatiek zijn de meest betrouwbare en breedst toepasbare energie- en aandrijfbronnen binnen een productieomgeving, maar welk onderhoud geef je dit en is voorspellend onderhoud hier op zijn plaats? In dit seminar nemen Robert Vincente en Koen Leeflang van Festo u mee welke aandacht u kunt geven aan dit medium. Bekijk hier het webinar.

Betekenisvolle ventieldiagnose: Hoe efficiënt wilt u het hebben?
De procesindustrie wil geplande stops steeds sneller en efficiënter uitvoeren. Daarnaast is de verdere verbetering van de plant uptime een belangrijke wens. Welke toegevoegde waarde kan betekenisvolle diagnose hier brengen? Bekijk hier het webinar.

Digitale sensortechniek helpt bij voorspelbaar onderhoud
Al geruime tijd zijn pH-, geleidbaarheid- en DO-sensoren digitaal leverbaar. De ruwe analoge meetsignalen worden in de kop van de sensor omgevormd tot een digitaal signaal. Dit levert voordelen voor de signaalverwerking. De digitale meettechniek levert echter ook extra diagnostische waardes en die kunnen worden ingezet bij voorspelbaar onderhoud op bijvoorbeeld in-Line pH meting. Bekijk hier het webinar.

Asset Health Insights & Asset Degeneratie bij PRORAIL
Hoe creëer je inzicht in de onderhoudsbehoefte en levensduur van dure fysieke assets? VIQTOR DAVIS en PRORAIL vertellen samen in dit webinar hoe zij dit soort vraagstukken aan pakken. VIQTOR DAVIS vertelt over hun ‘Asset Health Insights’ propositie. Daarna vertelt PRORAIL over hun project waarin zijn samen met o.a. VIQTOR DAVIS slijtage aan spoorstaven voorspellen om zo de resterende levensduur en de noodzakelijkheid van toekomstige werkzaamheden in kaart brengen. Bekijk hier het webinar.

Machinelearning wordt werkelijkheid met de inzet van IT & OT
Welke 7 stappen moeten bedrijven om tot voorspellend onderhoud te komen? Diederick Nab van WAGO Nederland neemt u in dit webinar mee in de huidige stand van techniek en hoe u uw onderhoudsprogramma kan blijven optimaliseren door machine learning te implementeren. Bekijk hier het webinar.

Een gloednieuwe aanpak om uw assets te beheren
Bent u geïnteresseerd in één geïntegreerd overzicht van de status van uw plant die alle informatie omzet in bruikbare inzichten, zodat u de beschikbaarheid van uw plant zeer efficiënt kunt beheren? In dit webinar presenteert Gijs van Erp Yokogawa’s nieuwste oplossing voor betrouwbaar predictive maintenance van uw assets. Bekijk hier het webinar.

De operationele impact en onderhoudskosten verlagen door het optimaliseren van de onderhoudsstrategie
Verschillende onderhoudsstrategieën hebben verschillende gevolgen voor de uptime van operatie, inzet van onderhoudsmonteurs, voorraadbeheer en investeringen in sensoren en data-analyse. Onlangs onderzocht Damen Shipyards hoe stilstand van schepen als gevolg van de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van componenten wiskundig gemodelleerd kan worden en welke onderhoudsstrategie investeringen rechtvaardigt. Bekijk hier het webinar.

 


Artikelen

Terugblik online kennisdagen Predictive Maintenance
Data vormt de basis voor predictive maintenance, maar een juiste onderhoudsstrategie en software zijn noodzakelijk om deze onderhoudsmethodiek succesvol te laten zijn. Tijdens de tweedaagse online sessies van Predictive Maintenance, een event van de branche Industriële Automatisering, werd het onderwerp via diverse invalshoeken aangevlogen. Lees verder…

Wees er op tijd bij: de laatste stand van zaken in predictive maintenance
Voorspellend onderhoud belooft al enige tijd grote ontwikkelingen op het gebied van efficiency en verlagen van de downtime. Bedrijven kunnen bij een juiste implementatie kosten verlagen en efficiency verhogen. Lees verder…

Events

In juni 2021 vond de Predictive Maintenance online kennisweek plaats. Een unieke week, waarbij kennisdeling centraal stond en grote namen in de industrie hun eigen ervaringen op het gebied van Predictive Maintenance deelden. Daarnaast gaven onze kennispartners tips om laagdrempelig van start te gaan in uw eigen omgeving. Van sensor naar data, van data naar een concrete aanpak.

Schrijf in voor de bezoekersnieuwsbrief om geïnformeerd te worden over de aankomende edities.