Spreker uit Denemarken toont voordelen van reconfigureerbare robotcellen


Voor het midden- en kleinbedrijf kan robotisering concrete voordelen bieden. Bij de inzet van robots kunnen drempels ervaren worden door complexe instellingen, onderhoud en eisen aan het gebruik. Dat vraagt om deskundigheid en tijd om robots weer te configureren en te programmeren, wat over het algemeen de efficiency danig beïnvloedt. Tijdens het Machinebouw event 2016 presenteert de plenaire spreker uit Denemarken, Blue Ocean Robotics, de voordelen van ReconCell: een robotcel die makkelijk te reconfigureren en te programmeren is.

Het Europese project ReconCell is gestart op 1 november 2015. Als onderdeel van het I4MS initiatief wordt dit project ondersteund door de Europese Commissie, om het Europese leiderschap in productie verder te verbeteren door gebruik van ICT en robotisering.

Het consortium van ReconCell bestaat uit kennisinstituten, systeem integratoren en productiebedrijven. Het doel is om geavanceerde robotisering te benutten in verschillende soorten productieprocessen. De sprekers haken daarom in op de concrete cases bij de verschillende productiebedrijven. Er wordt ook gekeken naar projecten in de komende periode en dus biedt dat kansen aan de industrie in Europa.

De samenwerking is relevant, omdat de combinatie van kennis en deskundigheid noodzakelijk is voor de successen van de cases en het project in het algemeen. De spreker zal de actuele resultaten bespreken, maar ook de visie op de nabije toekomst van de automatisering met het publiek van het Machinebouw event delen.

Het volledige programma van het Machinebouw event 2016 kunt u hier vinden. U kunt zich als eindgebruiker in de Machinebouw of Factory Automation (ook aanverwant met apparatenbouw, modulebouw, OEM of system integrators zijn relevant) via deze link aanmelden voor een gratis bezoek aan het Machinebouw event op 8 december 2016 in Hart van Holland te Nijkerk.