Algemene Leden Vergadering van Industriële Automatisering


Om maar meteen met de deur in huis te vallen. De discussie met de leden van de brancheorganisatie voor Industriële Automatisering heeft geresulteerd in drie nieuwe initiatieven voor het najaar van 2016:

  1. Focus op energiesector (alternatieve energievormen / renewables).
  2. Ledenbijeenkomst om initiatieven rond Industry 4.0 op te lijnen.
  3. Workshop voor leden met betrekking tot internetmarketing.

De voorzetten kwamen aan de orde toen de activiteiten van de branche besproken werden. Samen met leden worden diverse events opgezet en voor groepen leden worden specifieke bijeenkomsten georganiseerd. De bij de ALV aanwezige leden zagen in de drie benoemde onderwerpen een aanvulling op dat pakket.

De energiesector werd aangehaald, omdat men ziet dat er veel nieuwe ideeën ontstaan voor nieuwe brandstoffen. Wellicht zit dat nog in de R&D fase van eindgebruikers of kennisinstituten, maar het voorstel was om die initiatieven gebundeld aan de orde te laten komen, als netwerkfunctie voor de FHI-leden.

De huidige trends in Industry 4.0, Internet of Things, Smart Industry, Big Data en allerlei verwante termen komen aan de orde tijdens de events en beurzen. Het voorstel van één van de leden was, om in een ledenbijeenkomst onderling vast te stellen wat het bedrijf heden ten dage concreet inhoudt. Het is de verwachting, dat de trends naar elkaar toe bewegen en dat is dus ook van belang voor FHI-leden.

De vindbaarheid op internet, search engine optimization en internet marketing in het algemeen werd aangehaald naar aanleiding van de ontwikkelingen bij FHI Digitaal. De behoefte werd aangehaald, om een leermoment voor leden te krijgen in een workshop met praktische tips tot content marketing voor de digitale communicatie.

Het bureau gaat met deze voorzetten aan de gang, om in het najaar bijeenkomsten rond deze onderwerpen te organiseren. De huidige activiteiten staan in de presentatie, die hier te downloaden is.