Het belang van sensoren voor de machinebouwer


De beschrijving van de presentatie van SICK geeft duidelijk aan, dat sensoren een steeds groter belang gaan krijgen. Als u een betere beschikbaarheid, meer flexibiliteit bij een product- en formaatwissel en kortere doorlooptijden wenst, dan speelt de inzet van sensoren als verstrekker van gegevens en informatie een centrale rol. De ambities vanuit een Industrie 4.0 / Smart Industry perspectief vragen nog meer van sensoren en de data-handling die daarbij gewenst is. Flexibel produceren begint dan met intelligente sensoren.

De presentatie van Vladimir Dragosavic van Euchner Benelux haakt ook in op het belang van sensoren, namelijk van zelftestende sensoren. Bij het maken van veilige aansluitingen tussen moderne machineveiligheidscomponenten is actuele kennis nodig. Begrippen als transpondertechnologie, RFiD en OSSD vliegen ons om de oren. In de presentatie van Euchner Benelux wordt een duidelijk overzicht gegeven van de signalen tussen actuatoren, sensoren, logica en actoren en hoe deze met elkaar te verbinden zijn.

In nieuwsartikelen op de site gaat Euchner Benelux dieper in op RFiD technologie en veiligheid. De nieuwsartikelen bieden in ieder geval aanvullende informatie. SICK gaat bijvoorbeeld verder in op de ontwikkeling van de IO-Link Master. Het concept Smart Sensor Solutions haakt in op de presentatie die door Kelvin Hagebeuk wordt gegeven. Dit artikel geeft aan hoe de technologie aansluit bij Industry 4.0.

Het volledige programma kunt u hier vinden. U kunt zich als eindgebruiker in de Machinebouw of Factory Automation (ook aanverwant met apparatenbouw, modulebouw, OEM of system integrators zijn relevant) via deze link aanmelden voor een gratis bezoek aan het Machinebouw event op 8 december 2016 in Hart van Holland te Nijkerk.