Betere beheersbaarheid in vacuümtechniek


Vacuüm is een tool en zorgt voor een reset, om een goede controle op de processen te krijgen. Het proces moet herhaalbaar en nauwkeurig zijn voor betrouwbaarheid in het proces. De aanpak en start van een project brengt de nodige uitdagingen met zich mee.

De opening van de vacuümmiddag wordt door Elger van der Bij van Masévon Technology gedaan. Hij spreekt over de start van een project. Om te bepalen welke stappen er gezet moeten worden is het vinden van de juiste ervaren partners cruciaal. Aansluitend spreekt Tijs Teepen van Vernooy Vacuüm Engineering over de uitdaging bij het begrijpen van de klantenwens en het aanpassen van een design.

Volgens Elger van der Bij moet vanaf het eerste gesprek terug worden gegaan naar de basis van het probleem of de uitdaging. Van daaruit ontwikkelen ervaren engineers een concept. Deze wordt doorlopend getoetst aan de wensen van klanten, maar ook met de uiteindelijk productie- en kennis partners binnen een project. Door alle stakeholders te betrekken worden complexe projecten eenvoudig gemaakt en dit is automatisch terug te vinden in kwaliteit, levertijd en prijs.

Een grote uitdaging ligt bij het begrijpen van de klantenwens en het aanpassen van het design. Tijs Teepen vertaalt de wens in meerdere dimensies: functionele eisen, doorlooptijden, kwaliteit en kosten. Al deze onderdelen kunnen gelijktijdig geoptimaliseerd worden mits het design nog aangepast mag worden. Op deze manier samenwerken zorgt voor een optimalisatie waarbij iedereen er beter van wordt. Er is alleen wel lef voor nodig om de standaard inkoopprocessen los te laten.