Brandjes blussen op de PROFIdag 2016


Save the date, 1 december 2016 in het Evoluon in Eindhoven. Door de PI vereniging wordt de jaarlijkse PROFIdag georganiseerd, het jaarlijkse evenement betreffende Industriële Communicatie binnen de besturingstechniek, waar leverancier, eindgebruiker en systeem integrator elkaar ontmoet. Naast PROFINET, PROFIBUS en IO-Link komen er veel verschillende thema’s aan bod.

Remote Maintenance, minimale downtime en modulair bouwen, factoren die continu spelen binnen de industrie om meer rendement te behalen, maar echt noodzakelijk zijn als het gaat om mensenlevens. Het is niet voor niets dat ZIEGLER Brandweertechniek bij het bouwen van hun brandweerauto kiest voor een bewezen techniek als PROFINET. De besturing van pompen, kleppen, schuimsystemen en andere bluscomponenten verloopt geheel automatisch. Ook binnen de wereld van voertuigen zien we dat PROFINET de toekomst is, op de PROFIdag 2016 zal de projectaanpak en de integratie van PROFINET uitvoerig worden besproken.

Een brandje kan ook ontstaan als er sprake is van onenigheid of onduidelijkheid. Meer en meer zien we samenwerking tussen OT en IT afdelingen, dat we elkaar soms niet begrijpen is een feit. Als we namelijk met beide partijen aan tafel zitten praten we over hele andere snelheden, protocollen en omgevingsfactoren. We zijn dan ook verheugd dat we Waterschap de Dommel  bereid hebben gevonden om te komen vertellen hoe zij de integratie van OT en IT aanpakken.

Terug van weggeweest zijn de basics, dit jaar met een speciale taak voor de PROFIstudents. Zij zullen u wegwijs maken in de wereld van PROFINET, PROFIBUS en IO-Link. In opdracht van de vereniging hebben de studenten de taak gekregen om u de basis uit te leggen.

Ook wordt er op 1 december ingegaan op PROFINET in de cloud, status en diagnosemeldingen, de interactie tussen mens, machine en robots en het gebruik van draadloos en glasvezel in combinatie met PROFIBUS en PROFINET. Daarnaast wordt er veel uitleg gegeven over het veelbesproken IO-Link en zullen we aandacht besteden aan EMC problematiek.

Naast de lezingen zullen er veel leden aanwezig zijn om u de nieuwste oplossingen te presenteren op de marktplaats. Al met al een verzorgde dag waarbij veel aspecten van PROFIBUS, PROFINET en IO-Link worden besproken. Bent u eindgebruiker van PROFIBUS, PROFINET en IO-Link of bent u benieuwd naar de mogelijkheden hiervan, dan bent u hierbij van harte uitgenodigd voor de PROFIdag op 1 december 2016. Meldt u direct aan op www.profibus.nl.