De perfecte ingrediënten voor de voedingsmiddelenindustrie

De perfecte ingrediënten voor de voedingsmiddelenindustrie Door: Isotron Systems bv

De concurrentie is hevig in de voedingsmiddelenindustrie. Als voedsel- en drankproducent wilt u graag zo efficiënt mogelijk werken én innovatieve en kwalitatieve producten produceren. Door middel van automatisering in de productielijn, het transport of kwaliteitscontroles kunt u sneller en efficiënter werken. Maar waar begint u en welke mogelijkheden zijn er voor u van toepassing?

Advantech en Isotron Systems B.V. helpen voedingsmiddelenfabrikanten om deze vragen voor u te beantwoorden en het behalen van meer flexibiliteit in productie- en management-efficiëntie. We bieden een totaaloplossing voor voedingsmiddelenfabrikanten; van voorverwerking, verpakken, kwaliteitscontrole tot traceerbaarheid van voedsel. Alles volgens de juiste voedsel- en handelswetgevingen!

Pre-proces

De pre-procesfase omvat voornamelijk gegevensverzameling, controle en monitoring van de reinigings-, snij-, classificatieprocessen door het digitale systeem.

Verwerking en verpakking

Een belangrijke functie bij het verwerken en verpakken van voedsel is bewegingsbesturing. De bewegingsbesturing is in hoge mate afhankelijk van de uitvoering, mobiliteit en controle van de as. Zo bereik je een nauwkeurige positionering en bewegingen om een ​​verscheidenheid aan opeenvolgende bewegingen, zoals draaien, rollen en kantelen, nauwkeurig uit te voeren.

Kwaliteitscontrole

Wanneer voedselkwaliteitsinspectie afhankelijk is van handmatige (of menselijke visuele herkenning), lijden fabrikanten aan inefficiënties. Verouderde automatiseringssystemen hebben mogelijk de limiet van inspectie-efficiëntie bereikt. Door de introductie van AI-inspectie in de productielijn nemen de inspectienauwkeurigheid, snelheid en efficiëntie allemaal toe.

Traceerbaarheid van voedsel

Voedselproductie vereist een volledig beheer van de voedselgeschiedenis dat gegevens kan vastleggen en workflows kan volgen, wat de voedselkwaliteit en -veiligheid verbetert en voorspellend onderhoud mogelijk maakt.

 

Neem contact met ons op

Bent u benieuwd naar welke optimalisatiemogelijkheden er zijn en passend zijn voor uw processen? Onze experts denken graag met u mee. Laat ons weten wat u zou willen bereiken. Ons aanbod is breed en daardoor zeer goed te combineren tot klant specifieke oplossingen. We vertellen u graag wat dit inhoud. 

Meer informatie