Goede sfeer op de Instrumentatie & Analyse Dagen 2017

Op 20 en 21 juni vormde De Kuip in Rotterdam het decor voor de Instrumentatie & Analyse dagen (IenA) 2017. Op beide dagen kwamen er ongeveer evenveel personen langs hoewel de eerste dag iets drukker was dan de tweede. De eerste dag werd geopend door de plenaire lezing van Joost van Bennekom van Zeton over de ‘analyse en instrumentatie in pilot plants’. Op dag twee trapte Etienne Hartman van Sitech Services af met een verhaal over het nieuwe ‘asset health monitoring centrum’.

Na twee volle dagen met lezingen was er op het einde van de tweede dag nog steeds een goede sfeer, mede door de inspirerende uitsmijter van Ronald Hoenen van DSM. De presentaties van alle lezingen zijn terug te vinden op de website maar de lezing van Hoenen is een typisch geval van ‘bijzijn is meemaken’. Op wervende toon nam de winnaar van de titel ‘Plant manager 2015’ het publiek mee in zijn filosofie om de verborgen kracht in een organisatie te benutten en het beste uit de mensen naar boven te halen.


Het beste werd ook door Ed Kool van Rubis Terminal naar boven gehaald. De spreker van het gespecialiseerde opslagbedrijf (met name diensten voor minerale grondstoffen en chemische producten) maakte duidelijk hoe je als relatief kleine speler toch in de top kunt meedraaien. Met hun innovatieve visualisatiesysteem en visie op asset management bedienen ze klanten uiterst flexibel.

De Instrumentatie & Analyse dagen boden de bezoekers verder een technisch diepgaand programma met alle ins en outs voor de juiste toepassing van flowmeters en analyse apparatuur. Ook was er aandacht voor bezoekers en management in de ‘Basics of.. – sessies’ voor antwoorden op de vraag ‘Hoe zat het ook alweer?’. Juist nu kan verbetering van het proces bereikt worden door innovaties en goede toepassingen van flowmeters en analyse apparatuur en dat geldt voor iedere industrie.

Met de aanwezigen werden beide dagen afgesloten met een rondleiding door het stadion van de kersverse landskampioen en een netwerkborrel in een informele setting. De IenA-dagen worden aan de hand van de beoordelingen van de lezingen en de bezoekersenquêtes geëvalueerd; op weg naar een volgende editie met goede content en sterke betrokkenheid.

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen in de branche, en van aankomende meetings voor de Instrumentatie & Analyse Dagen? Houdt u dan de agenda van de FHI branche Industriële Automatisering in de gaten, of mail uw vraag naar het IA-team.