Grootste robotsysteem ter wereld wordt gepresenteerd


Voor het verwijderen van de lak van diverse types vliegtuigen wordt vanaf het derde kwartaal van 2017 het grootste robotsysteem ter wereld geproduceerd. Er is gestart met de bouw van de test- en assemblagehal in Aviolanda in Woensdrecht, waar de productie gaat plaatsvinden. Peter Boeijink (Program Director van LR Systems) geeft een presentatie over de automatisering van dit robotsysteem. De robot heeft een reikhoogte van 26 meter, is 4 meter breed en zal 48 ton zwaar worden.

Welke technologieën zijn er gebruikt voor deze grootse case en hoe ziet het ecosysteem van de automatisering van deze robot eruit? In de presentatie gaat de spreker in op het complexe ontwerp en wat er verwacht wordt van de automatisering. De baanbrekende automatisering zal leiden tot een sterk product, dat onderscheidend is in de markt. Het proces zal efficiënter en duurzamer zijn dan de huidige methoden.

De productie van deze robotsystemen in Nederland zorgt voor een nieuwe infrastructuur met high-tech kennis en een wereldwijde markt.

Het volledige programma kunt u hier vinden. U kunt zich als eindgebruiker in de Machinebouw of Factory Automation (ook aanverwant met apparatenbouw, modulebouw, OEM of system integrators zijn relevant) via deze link aanmelden voor een gratis bezoek aan het Machinebouw event op 8 december 2016 in Hart van Holland te Nijkerk.