Industrial Ethernet geeft u mogelijkheden


De editie van 2017 lijkt nog ver weg, maar de voorbereidingen zijn in volle gang. Donderdag 15 september hebben we tijdens het deelnemersoverleg de nodige voorbereidingen getroffen. Wij kunnen u vast het volgende melden; reserveert u 16 maart 2017 in uw agenda voor een bezoek aan Industrial Ethernet 2017 in Hart van Holland te Nijkerk.

Gezamenlijk met de leden hebben we het fundament gelegd voor een leerzaam programma. Met thema’s als smart manufacturing, monitoring en koppelingen met industrie 4.0 past het programma bij de thema’s die vandaag de dag spelen. Naast deze overkoepelende thema’s zijn wij graag ook wat praktischer, dit komt dan ook terug in een veelvoud binnen het programma. Naast aandacht voor architectuur en netwerk opbouw, zullen we tijd besteden aan het toepassen van glasvezel en draadloos. Ook de juiste opbouw van een netwerk komt aan de orde. Al met al een volledig consult op één dag.

Steeds meer verschuift misdaad van offline naar online, binnen de industrie wordt dit ook erkend. Vaak wordt de onbekendheid en het gemis aan kennis over cyber security als reden gegeven van het minimaal / niet beschermen van een omgeving. Dit obstakel kunnen we voor een deel van u weg nemen, want tijdens Industrial Ethernet 2017 is dit een veelbesproken thema. Wij zullen u laagdrempelig informeren over de praktische zaken welke u kunt toepassen, maar ook wegwijs maken in het vakjargon wat wordt gebruikt.

Namens de leden hebben wij een tweetal sprekers uit verschillende domeinen uitgenodigd om de dag te openen, waarbij Thales vertelt over de visie betreft Internet of Things, cyber security, Big Data en diverse andere onderwerpen als Smart Industry en Smart City. Daarnaast gaat Lely in op één van de grootste exportmotoren van Nederland namelijk de agrarische sector. Binnen deze sector zijn de marges minimaal, waardoor de aantallen hoog moeten zijn. Hierin speelt industriële communicatie een sleutelrol.

De ontwikkeling binnen Industrial Ethernet staan niet stil en de drempels van het toepassen worden steeds lager. Ook de kennis die men wil delen wordt steeds breder, reserveer 16 maart dan ook alvast in uw agenda, zodat u deze dag niet mist. Zo snel als de inschrijfmogelijkheid er is zullen wij u informeren. Mocht u leverancier zijn van Industrial ethernet producten en/of diensten en bij willen dragen aan dit kennis evenement, neem dan contact op met FHI of PI Nederland.