Industrieel ethernet en de PLC


Hoe heeft het industrieel ethernet de taak van de PLC beïnvloed?

De wereld van de industriële communicatie is momenteel onderhevig aan grote veranderingen door de verdere groei van industrieel ethernet. De digitale revolutie is steeds meer aanwezig op de industriële werkvloer. De PLC, het werkpaard van onze industriële wereld, heerts al jaren als controller in de zware industriële omgeving, waar de PLC naast een besturingssysteem ook een communictiesysteem is geworden.

Op 16 maart 2017 vindt het Industrial Ethernet evenement plaats in Hart van Holland te Nijkerk. FHI en PI Nederland organiseren het samen om de gebruikers en potentiële gebruikers te informeren over de mogelijkheden van Industrial Ethernet. Hierbij wordt er gezamenlijk gekeken hoe we het maximale uit Industrial Ethernet kunnen halen. Henk Capoen van CATAEL geeft een plenaire lezing waarin de volgende punten aan bod komen:

  • Security en netwerkindeling
  • De manieren waarop toestellen meer gekoppeld worden aan een groter geheel
  • Wildgroei aan manieren om data uit een plc te halen over één interface: profinet, ethercat, iso on tcp, sql, mysql, modbus tcp, smtp, lokale webserver, opc ua, enz…
  • PLC’s, de veranderingen (snelheid, kosten en techniek)
  • IT kennis bij automatiseerders en automatiserings kennis bij ITers
  • Voordelen van remote access

Inschrijven voor het evenement als bezoeker is mogelijk via deze link. Heeft u vragen, tips of opmerkingen? Neem dan contact op met Ronald ten Boden.