Kübler Encoders nu met IO-Link interface

Kübler Encoders nu met IO-Link interface Door: Duranmatic

De door Duranmatic vertegenwoordigde Duitse positiesensor specialist Kübler breidt zijn portfolio uit met IO-Link producten. IO-Link raakt steeds meer ingeburgerd in de automatiseringsmarkt en wordt tegenwoordig gebruikt in werktuigmachines, productielijnen, intra logistiek en verpakkingsmachines. Kübler levert naast de encoders ook trekdraad encoders met IO-Link.

Magnetische single- en multiturn encoders met IO-Link
Op basis van de compacte Sendix M36 met een huisdiameter van 36 mm en verkrijgbaar met vaste-as of holle-as, breidt Kübler deze productfamilie uit met de IO-Link versie 1.1 conform IEC 61131-9. De nieuwe IO-Link encoders van Kübler zijn onderverdeeld in twee profielen: het Smart Sensor Profile en het Kübler Standard Profile. Hieraan zijn diagnose-opties toegevoegd die onderhoud op afstand van de encoders mogelijk maken, evenals firmware-updates via IO-Link. Sendix M36 magnetische encoders zijn gebaseerd op het zogenaamde “Energy harvesting” principe. Dit maakt ze bijzonder kostenefficiënt in vergelijking met optische encoders. De M36 encoders zijn door de bijzondere lager montage volgens het Safety-Lock™ design uiterst bestand tegen schokken, trillingen en installatiefouten . Ze zijn leverbaar met een beschermingsgraad tot IP67 en hebben een temperatuurbereik van -40 °C tot + 85 °C.

IO-Link trekdraad encoders tot 42,5 m meetlengte
Kübler combineert zijn nieuwe IO-Link-encoders ook met haar trekdraad-mechanismen. Het portfolio van Kübler is onderverdeeld in 4 prestatieklassen. De Performance- en Compact-lijnen bevatten de nieuwe trekdraad encoders met IO-Link-encoders. Het meetbereik loopt van 0,3 m tot 42,5 m en biedt praktische oplossingen zoals vaste en verwisselbare montage van de encoders op trekdraadmechanisme, evenals verschillende kabeltypen en kabelbevestigingen. Een extra functie die het toepassen van IO-Link encoders op trekdraad mechanisme biedt zijn de soft-eindschakelaars voor positie en snelheid.