Magneetveldsensor voor de C-sleuf

Magneetveldsensor voor de C-sleuf Door: Vierpool

Slijtagevrije en betrouwbare bewaking van de zuigerstand/positie.

De BMF magneetveldsensoren voor montage op pneumatische cilinders met een C-groef van Balluff zijn bijzonder geschikt voor de bewaking van de zuigerstand/positie bij cilinders en grijpers. Hier detecteert de sensor via de cilinderwand de magneet die in de zuiger is geïntegreerd. Dankzij deze contactloze positiedetectie functioneren de sensoren slijtagevrij en betrouwbaar - zelfs bij hogere snelheden in de cilinder

Nu voor elke cilinder de juiste sensor!

Minder is nu echt meer: de nieuwe BMF magneetveldsensoren vervangen verschillende sensoren uit ons vorige assortiment voor de C-sleuf. Nu kunnen bijna alle cilindermaten en -merken gemakkelijk worden gedekt met nog minder ontwerpen.

Betrouwbare montage en controle van de zuigerstand positie.
De BMF kan verzonken worden gemonteerd en is daardoor ook geschikt voor toepassingen waar een te kort aan ruimte een belangrijke rol speelt. Aangezien de sensor van bovenaf kan worden aan/ingebracht, past de magneetveldsensor ook daar waar de uiteinden van de groeven gesloten zijn en waarbij dit zijdelingse inbrenging niet mogelijk blijkt. Bovendien biedt Balluff modellen met een extreem kort ontwerp speciaal voor cilinders met een korte slag.

De belangrijkste kenmerken en voordelen in een oogopslag:

  • Snelle montage, stevige grip
  • Geen contactverbranding, stuiteren of kleven
  • Kan worden gebruikt voor cilinders en grijpers met sterke of zwakke magneten
  • Ongevoelig voor vuil
  • Geschikt voor omgevingstemperaturen van -25°C tot +85°C
Balluf BMF 423
Caption