Netwerken bij één van Nederlands innovatiefste netwerkbedrijven


Liander heeft als netwerkbedrijf van gas en elektriciteit vandaag de dag veel uitdagingen. Zo hebben ze te maken met duurzame energie, de opslag hiervan en de digitalisering van het net. Als één van de grote vitale infrastructuur leveranciers staat betrouwbaarheid en innovatie hoog op de agenda, niet alleen in de dienstverlening maar ook in het prachtige nieuwe pand van Liander. Een bijzonder project waarbij van tien bestaande gebouwen, één nieuwe werkplek is gerealiseerd voor maar liefst 1550 medewerkers en dat zo duurzaam mogelijk.

Betrouwbaarheid en innovatie zijn voor ons als PI Vereniging geen onbekende factoren, de vereniging en de leden houden zich hiermee dagelijks bezig. Op 23 juni hebben we met de verschillende leden van PI gediscussieerd over de kennis, de activiteiten en het landschap waarin PROFINET, PROFIBUS en IO-Link zich begeeft. Met nog meer focus op de eindgebruiker probeert de vereniging de informatie voor u nog toegankelijker te maken. In de toekomst zal de frequentie van activiteiten omhoog gaan om u meer en meer te betrekken.

Als Liander en PI Nederland kwamen we er achter, dat er binnen energienetten veel gebruik wordt gemaakt van conventionele bedrading en er minimaal wordt gewerkt met IP- en bus- technieken, al met al een onderwerp om op terug te komen. Graag betrekken wij eindgebruikers als Liander bij de vereniging om gebruikerscases te bespreken en eindgebruikers te adviseren op een onpartijdig speelveld. Hebt u een case waarin u onpartijdig advies wenst betreffende de inzet van Industriële netwerken, voel u vrij om ons te benaderen. Wij betrekken u als eindgebruiker graag bij de vereniging.

Graag bedanken wij Liander voor de gastvrijheid en de leden voor hun aanwezigheid!