Nieuwe veelzijdige dauwpunt hygrometer voor toepassingen met hoogzuivere gassen

Nieuwe veelzijdige dauwpunt hygrometer voor toepassingen met hoogzuivere gassen Door: Process Sensing Technologies PST B.V.

Hygrometers voor vochtsporen in zuivere gassen

De nieuwe Pura Advanced Online 2 Hygrometer van Michell Instruments combineert zeer nauwkeurige metingen van sporenvocht met live drukcompensatie. De hygrometer is ontworpen voor controle van vocht in hoogzuivere gastoepassingen en heeft een duidelijke, intuïtieve touch-screen interface voor set-up en bediening.

De mogelijkheid om vocht en live drukcompensatie te combineren is een belangrijke verbetering, aangezien kennis van de systeemdruk essentieel is voor de berekening van het vochtgehalte op basis van het dauwpunt. De optie om naast de vochtsensor ook een druksensor op te nemen betekent dat de Pura Advanced Online 2 Hygrometer gebruikers het voordeel biedt van een verbeterde nauwkeurigheid als het gaat om deze gecalculeerde parameters.

De Pura is gebaseerd op Michells nieuwste keramische metaaloxide vochtsensortechnologie, die een snelle respons en hoge nauwkeurigheid van ±1 °Cdp biedt. Met een meetbereik van -120 tot -40 °C vorstpunt geeft de hygrometer gegevens weer in °C dauwpunt, °F dauwpunt, ppmV, lb/mmscf of g/m3 bij drukken tot 240 bar.

Daarnaast biedt de hygrometer ook 3-kanaals 4...20 mA analoge uitgangen, Modbus RTU digitale uitgangen en 4 door de gebruiker te configureren alarmuitgangen. Naast het 4-kleuren display kan de hygrometer op afstand worden geconfigureerd via applicatiesoftware.

Regelmatig onderhoud en herkalibratie zijn essentieel voor een blijvende betrouwbaarheid en Michell klanten hebben twee opties om dit met minimale onderbreking te bereiken.

Bezoek de productpagina: Ultrazuivere vochtigheidshygrometers Michell Pura

Ons Sensor Omruil Programma

Het sensor uitwisselingsprogramma is ontworpen om procesonderbrekingen te voorkomen: klanten bestellen een gegarandeerde, gereviseerde sensor en zodra deze is aangekomen, wordt de oude sensor vervangen en geretourneerd.

Wanneer traceerbaarheid van kalibratie nodig is, biedt Michell een herkalibratiedienst aan bij een van hun regionale kalibratielaboratoria.

De Pura Advanced Online 2 Hygrometer is geschikt voor een breed scala aan hoogzuivere gastoepassingen, zoals gaszuiveringssystemen, semiconductor productie, glasvezelproductie en industriële gasproductie.

Ontdek meer over ons sensor uitwisselingsprogramma