Kansen in netwerkmomenten

In vergelijking met vijf jaar geleden zijn de nodige verbeteringen ervaren in de events die FHI organiseert. Dat was concreet zichtbaar bij de events in het voorjaar van 2017: PPA, Auto ID en Industrial Ethernet. In juni en juli 2017 worden deze events (en het Machinebouw event) met de deelnemers geëvalueerd om de nieuwe edities voor 2017/2018 weer op te zetten. U kunt zich bij het FHI bureau aanmelden om deel te nemen aan een evaluatie.

In de komende maanden worden de nodige bijeenkomsten georganiseerd die kansen bieden aan leden. Op 18 mei 2017 vindt bij Corpus in Oegstgeest de ALV van de branche plaats (van 12.30 tot 13.15 uur). Aansluitend organiseert FHI in samenwerking met de eindgebruikersvereniging WIB een themabijeenkomst rond Life Cycle Management. Bij deze sessie zijn zowel eindgebruikers als EPC vertegenwoordigers aanwezig en wordt met de aanwezigen prioriteiten rond dit thema voor de komende twee jaar vastgesteld. Dat wordt de basis voor bijeenkomsten van System Integrators en DCS leveranciers (of andere geïnteresseerde leden) in de komende periode.

In juni worden ook bijeenkomsten georganiseerd voor vacuümtechnologie toepassers, installateurs en sensorleveranciers in de factory automation. Deze drie bijeenkomsten zijn voor specifieke groepen georganiseerd, zijn in het belang van specifieke klantengroepen maar bieden daardoor ook kansen aan clusters in de branche.

Voor alle leden in de branche bestaat de mogelijkheid om op 28 juni 2017 aanwezig te zijn bij de sensoren/CPS bijeenkomst bij AWL Techniek in Harderwijk. Er is natuurlijk een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, maar u kunt zich nog aanmelden. In het najaar van 2017 worden de netwerkmomenten in de clusters gekoppeld aan de voorbereidingen voor de World of Technology & Science 2018.

De juiste informatie over alle activiteiten willen de FHI medewerkers graag bij de juiste mensen van uw organisatie neerleggen. Door de agenda op de site en de ingeplande data in deze nieuwsbrief ziet u wellicht nu pas die mogelijkheden. Neem contact op met de mensen van de branche Industriële Automatisering, zoals Petra Kortenoeven of Willem Jan Davelaar, zodat u op de juiste manier verwerkt wordt in het CRM systeem.

ATEX & Process Safety Congres

De branche Industriële Automatisering werkt samen met NCOI Opleidingen. De samenwerking ligt nadrukkelijk bij meet- en regeltechniek. In de afkortingen van NCOI heten de opleidingen PIT 1 t/m PIT 4. Op dinsdag 13 juni 2017 organiseert NCOI Techniek & Veiligheid het ATEX & Process Safety Congres. Dit is een jaarlijkse bijeenkomst voor medewerkers van bedrijven die te maken hebben met explosiegevaar.

U wordt in één dag op de hoogte gebracht van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van ATEX-wetgeving en Process Safety. Het programma staat op de site www.atexcongres.nl, waarin talloze gerenommeerde sprekers u op de hoogte brengen van de actuele zaken voor explosie- en procesveiligheid.

De organisatie haalt bijvoorbeeld Nathan Kuper (Expertisecentrum Inspectie SZW) aan: “Bij veel bedrijven ligt de focus op de ATEX-richtlijnen. Maar gewoon zorgen dat er niets vrijkomt (Process Safety) kan een hoop ellende voorkomen”.

Aangezien dit interessant is voor de branche en er een samenwerking met NCOI is, informeert FHI u graag via deze nieuwsbrief over het ATEX Congres. Indien u interesse heeft in dit congres kunt u bij het inschrijven de kortingscode x3g7s8 gebruiken.

FHI diensten

Vanuit FHI worden diverse diensten aangeboden voor de leden van alle branches. Soms met externe partners en vanzelfsprekend met concrete informatie, die branchespecifiek is gemaakt. Een actueel overzicht van de diensten staat op de site.

Ingeplande data voor bijeenkomsten met leden:

 • 17 mei 2017, UNETO-VNI en Leveranciers van Meetinstrumenten voor Installateurs
 • 18 mei 2017, ALV voor de branche Industriële Automatisering in Oegstgeest
 • 18 mei 2017, Life Cycle Management met eindgebruikers en EPC’s na de ALV
 • 23 mei 2017, Vacuüm-middag voor de industrie
 •   9 juni 2017 (10.00 – 12.00 uur), evaluatie Auto ID event bij FHI, Leusden
 •   9 juni 2017 (12.30 – 14.30 uur), evaluatie PPA event bij FHI, Leusden
 • 12 juni 2017 (15.00 – 17.00 uur), evaluatie Machinebouw event bij FHI, Leusden
 • 14 juni 2017 (14.00 – 17.00 uur), preview Industrial Processing bij Jaarbeurs Utrecht
 • 20 en 21 juni 2017, Instrumentatie & Analyse event in De Kuip te Rotterdam
 • 28 juni 2017, ledenbijeenkomst sensoren / CPS bij AWL Techniek te Harderwijk
 •   4 juli 2017 (9.30 – 11.30 uur), evaluatie Industrial Ethernet event bij FHI, Leusden

Kijk hier voor een totaaloverzicht van workshops die in 2017 gepland staan.