Oplossingen voor de industrie in een complexer wordende wereld

Oplossingen voor de industrie in een complexer wordende wereld Door: FHI federatie van technologiebranches

De actuele wensen en behoeften van de maatschappij zorgen voor een transformatie van de industrie. Dat vraagt sterke vernieuwingen van diverse bedrijfsketens in het gebruik van middelen, apparatuur en instrumentatie. Met de bestaande deskundigheid en een andere samenwerking is veel te realiseren. Jacco Opmeer van Shell Global Solutions is bestuurslid van de WIB, de gebruikersvereniging van instrumentatie en automatisering in de procesindustrie. De spreker daagt het publiek van het PPA event uit, om op een nieuwe wijze naar uitdagingen te kijken voor een succesvolle transitie.

De actuele technologische veranderingen vormen bijvoorbeeld een uitdaging. Het is complexer geworden om het gewenste product te leveren en zodoende wordt de industrie geconfronteerd met de huidige beperkingen van de werkwijze in de ketens.

Aan de hand van voorbeelden uit de Proces Automatisering zal Jacco Opmeer aangeven, welke oplossingen gebruikt kunnen worden om de eisen van de steeds complexer wordende wereld te kunnen vervullen.

De voorbeelden hebben betrekking op het werk van het Open Process Automation™ Forum. Dat is een industriële samenwerking om de complexe Industriële Automatisering te vernieuwen. De spreker gaat in op het werk van de International Instrument Users’ Association WIB. De nieuwe kijk op samenwerking in ketens wordt hierbij opgepakt, waardoor meer flexibiliteit en effectiviteit ontstaat om met elkaar tot de juiste oplossingen voor de maatschappij te komen.

Dat vraagt een coöperatieve aanpak in alle onderdelen in de bedrijfsketens, waardoor de werkwijze in de komende jaren ook een transformatie gaat beleven.

U kunt zich als industrieel eindgebruiker, OEM’er of system integrator kosteloos registreren voor een bezoek via deze link.