People detection: relevanter dan ooit

People detection: relevanter dan ooit Door: Panasonic Industry

Aan enorme hoeveelheden data is binnen veel organisaties geen gebrek. Dus is meer dan ooit de vraag: hoe haal je zoveel mogelijk waarde uit diezelfde data? Juist die zoektocht maakt een thema als persoonsdetectie relevanter dan ooit. Immers, weet waar en wanneer iemand ergens is en accuraat voorspellen en anticiperen wordt een stuk eenvoudiger.

Bekijk onze video over people detection bij de in- en uitgang van een kantoorpand en ontdek de voordelen van een accuraat en realtime bezoekersbeleid. Onze sensoren, HMI-schermen en PLC-techniek: het komt allemaal samen in één krachtige productcombinatie, gericht op actuele en relevante informatie voor de organisatie en haar bezoekers.

Spil in de oplossing is onze FPI4C industrial communicator. De unit zorgt voor interactie tussen de installatie met het bestaande netwerk, brengt de gegevens van meerdere toegangspunten overzichtelijk samen en biedt zo de mogelijkheid tot nauwkeurige analyses. Bovendien komt de FPI4C tot z’n recht in elke industriële omgeving. MQTT, Python, VPN, SQL en SSH: de communicator kan er allemaal mee overweg en brengt zo vrijwel elke machine onder in het Internet of Things.

Benieuwd naar onze oplossingen voor jullie organisatie? Neem contact op en vertel ons waarmee we jou en je collega’s kunnen ondersteunen. Relevante oplossingen in uitdagende tijden: we helpen jullie er graag bij.

Team Panasonic Industry

Grid-EYE sensormodule: detectie in elke opgeving

De toepassingen van sensoren reiken verder dan alleen het detecteren van het aantal bezoekers op een locatie. Denk bijvoorbeeld aan de verlichting langs de weg, hoog in een fabriekshal of aan het plafond van een kantoorruimte: dankzij detectie via sensoren gaat het licht er pas aan wanneer iemand in de buurt is. Zo wordt people detection naast accuraat ook duurzaam en rendabel.

MEMS-technologie
Hoe veelzijdig sensoren zijn, blijkt bij uitstek uit de toepassingen van onze Grid-EYE sensormodule. De sensor omvat 64 thermo-elementen op een 8x8-rooster, detecteert en absorbeert infraroodsignalen en maakt gebruik van MEMS-technologie. Via een geïntegreerde siliconenlens neemt de module personen waar in een hoek tot 60 graden, waarna via een I2C-interface de meetwaarden zichtbaar worden in 1 tot 10 frames per seconde.


Detectie van alles
Doordat de Grid-EYE detecteert op basis van temperatuur, maakt het voor de waarneming niet uit of en in welke richting een object beweegt. Ook blijft de privacy van een persoon gewaarborgd. Tel al die eigenschappen bij elkaar op en de toepassingen van de Grid-EYE zijn haast eindeloos. Van het beheersen van bezoekersaantallen tot gebruik in ovenapparatuur, van de detectie in medische systemen tot energiebesparingen en temperatuurmetingen in de industrie: de Grid-EYE rendeert overal.

Nieuwsgierig naar de Grid-EYE?
Meer weten over de mogelijkheden van de Grid-EYE module voor jullie organisatie? Neem contact op met:

Nederland:
Martijn Droog (martijn.droog@eu.panasonic.com)
Ivo van Erp (ivo.vanerp@eu.panasonic.com)

België:
Luc Aalders (luc.aalders@eu.panasonic.com)

Of bel: +31-(0)499-37 27 27.