Predictive en prescriptive maintenance: gewoon doen

Predictive en prescriptive maintenance: gewoon doen Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Met sterk stijgende kosten voor onderhoud, energie en stilstand is het zeer gewenst om een goede strategie voor predictive en prescriptive maintenance te hanteren. Ook voor het managen van veiligheidsrisico’s en het behalen van doelstellingen in de duurzaamheid is goed onderhoud van groot belang. ReliaSol en SAMSON Regeltechniek geven in hun presentaties aan hoe dergelijke processen ingericht kunnen worden met een data- en AI-gedreven aanpak.

Predictive en prescriptive maintenance strategieën zijn steeds meer in opkomst. Daarbij wordt gebruik gemaakt van bestaande data, maar moet er ook veel extra, vaak diagnostische, data worden gegenereerd door extra sensoren. Ook vraagt het toegankelijk maken van deze data om infrastructuur die niet altijd aanwezig is. Dit kan vaak kostbaar en onoverzichtelijk worden. Zeker als er veel verschillende assets, van diverse leveranciers, beschikbaar zijn.

In hoeverre wegen de investeringen op tegen het verwachte resultaat? En zijn er andere mogelijkheden? De presentatie van SAMSON Regeltechniek gaat in op deze dilemma’s en laat zien dat een goed beeld van de doelstellingen nodig is om juiste keuzes te kunnen maken.

Ferdinand Verstraeten van ReliaSol geeft in zijn lezing aan hoe Predictive Maintenance een belangrijke pijler is in de optimalisatie van het productieproces. Dat stelt bedrijven in staat de concurrent nét een stapje voor te komen óf te blijven. Het huidige landschap wordt getoond aan de hand van slimme technieken, Artificial Intelligence en praktijkvoorbeelden. De AI-gedreven aanpak is makkelijker toegankelijk dan men wellicht op dit moment denkt.

U kunt zich als industrieel eindgebruiker, OEM’er of system integrator kosteloos registreren voor een bezoek via deze link.