Predictive Maintenance online kennisweek

Predictive Maintenance online kennisweek Door: FHI

Een manier om het ketenbeheer te verduurzamen is ‘Predictive Maintenance’, ofwel preventief onderhoud. Het doel van dit preventieve onderhoud is om op het juiste moment de componenten van een machine te vervangen, voordat het einde van de levensduur ervan is bereikt. Wanneer dit op de juiste manier gedaan wordt, is preventief onderhoud efficiënter dan correctief onderhoud.

Hierbij spelen de inzet van sensoren een steeds belangrijkere rol. Een sensor wordt gebruikt om de status van een onderdeel gedurende een bepaalde tijd te meten. Met deze verzamelde data kunnen vervolgens trends worden vastgesteld om zo de levensduur van een component te bepalen en er dus achter te komen wanneer dit component idealiter vervangen dient te worden. Een manier om de ‘Life Cycle’ te verduurzamen is dus het optimaliseren van Predictive Maintenance waardoor onderhoudskosten kunnen worden beperkt.

De Predictive Maintenance Online kennisweek vindt plaats op 23 & 24 september 2020. Klik hier voor de actuele informatie op de website