Real-time netwerken en IT met Anybus CompactCom

Real-time netwerken en IT met Anybus CompactCom Door: HMS Networks Benelux BV

Anybus CompactCom is dé embedded oplossing om apparaten met real-time netwerken, zoals Profinet, EtherNet/IP of EtherCAT, te laten communiceren. Daarbij komt CompactCom standaard met een uitgebreide set IT-communicatie en biedt daardoor alle functionaliteit voor de moderne fabriek. Dankzij CompactCom kan in de embedded besturing van apparaten eenvoudig real-0time netwerken met IT-communicatie gecombineerd worden.

IT Toepassingen

Enkele voorbeelden van wat er met Anybus CompactCom allemaal mogelijk is:

Bekijk live gegevens van apparaten in een webinterface
Geef servicemedewerkers webbased toegang tot de status van uw product via de ingebouwde webserver van Anybus CompactCom.

Blijf op de hoogte met e-mailmeldingen
Anybus CompactCom heeft een ingebouwde e-mailfunctie die notificaties kan versturen, bijvoorbeeld wanneer het tijd is voor een servicebeurt of wanneer een bepaald aantal units is geproduceerd.

Anybus CompactCom IT Factory

Update op afstand via bestandsoverdracht
Laat servicepersoneel of klanten de CompactCom of de firmware van de applicatie updaten met behulp van de ingebouwde File Transfer Protocol-functionaliteit in CompactCom. Veilig en gemakkelijk.

Wissel industriële gegevens uit met IT-systemen
Laat apparaten communiceren met IT-systemen met behulp van communicatiestandaarden zoals OPC UA.

Anybus CompactCom Voorspellend Onderhoud

Voorspellend onderhoud

Doe voorspellend onderhoud of on-the-fly analyse van real-time data. De "Smart Operations" van de toekomst vereisen niet alleen dat er een verbinding is met verschillende industriële netwerken, maar ook connectiviteit nodig is richting cloudgebaseerde IoT-softwareplatforms zoals SAP, Oracle, ThingWorks enz.

Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor on-the-fly analyse van real-time gegevens, voorspellend onderhoud of monitoring op afstand. Anybus CompactCom maakt ieder product IIoT-gereed, inclusief IT-functies zoals geïntegreerde webpagina's, File Transfer Protocol, toegang tot e-mail- en socketinterfaces en connectiviteit met IT-gerelateerde communicatiestandaarden zoals OPC UA.

Anybus CompactCom Modules

Realtime communicatie op ieder Ethernet-netwerk

Tijd-kritische communicatie met industriële automatisering zit in het Anybus-DNA. De Anybus CompactCom 40-serie biedt hoogwaardige gegevensuitwisseling die zelfs de meest veeleisende gesynchroniseerde bewegingstoepassingen aankan.

De centrale kern van CompactCom is de Anybus NP40 — HMS' eigen industriële netwerkprocessor die ervoor zorgt dat de communicatie tussen de processor en het netwerk net zo snel is alsof de netwerkcommunicatie in de host-processor van de applicatie was geïmplementeerd.

Anybus NP40 — alles over real-time communicatie
De Anybus NP40 is ontworpen voor veeleisende toepassingen, met name gericht op real-time industrieel Ethernet.

 • Verwerkt grote hoeveelheden procesdata – tot 1500 bytes in elke richting
 • Lage doorvoerlatentie, minder dan 15 µs voor krachtige netwerken
 • Mogelijkheid om een compleet Ethernet-frame te verzenden via de socket-interface (tot 1500 bytes).
 • Kloksynchrone werking
 • Op gebeurtenissen gebaseerde interfacemethode maakt het mogelijk om op elk moment gemakkelijk toegang te krijgen tot invoer- en uitvoergegevens.
 • Uitgebreide Host-interfacedekking
  - 8/16-bit parallel
  - SPI met hoge snelheid
  - I/O (schuifregisterinterface)

Combineer industriële netwerken met IT

Anybus CompactCom geeft apparaten direct toegang tot alle populaire Industrial Ethernet-netwerken en ondersteunt veel IT-mogelijkheden. CompactCom is beschikbaar voor o.a. de volgende netwerken:

Modbus TCP Netwerk Powerlink Netwerk EtherNet/IP Netwerk
Profinet Netwerk BACnet Netwerk EtherCAT Netwerk

➔ Ontdek CompactCom...

HMS Networks
HMS Networks Benelux
Architronlaan 1a
5321 JJ Hedel
+31 487 203 000
www.hms-networks.com