Routeco breidt Europees bereik uit door overname Swibox Automation AG

Routeco breidt Europees bereik uit door overname Swibox Automation AG Door: Routeco B.V.

Routeco breidt Europees bereik uit door overname Swibox Automation AG

We zijn verheugd de overname van het Zwitserse bedrijf Swibox Automation aan te kondigen.
Deze toevoeging aan de Routeco Group is een aanvulling op onze bestaande Europese locaties en versterkt ons vermogen om te voldoen aan de toenemende vraag naar industriële automatiseringsproducten en diensten in de EMEA-regio.

Vanaf 1 april 2023 wordt Swibox Automation in Zwitserland onderdeel van de Routeco Group, waardoor Routeco's aanwezigheid in de EMEA-regio wordt versterkt.

Swibox Automation was voorheen onderdeel van het bedrijf Swibox AG, dat gespecialiseerd is in de productie van behuizingen voor de machine-industrie, infrastructuur voor tunnels en gebouwen en in de productie van roestvrijstalen apparatuur voor de medische, farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie.   Deze toevoeging aan de Routeco Group is een aanvulling op de bestaande Europese locaties in het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, België en Nederland. 

Swibox Automation is de geautoriseerde Rockwell Automation distributeur voor Zwitserland en deze overname combineert de op elkaar afgestemde visies op het aanbieden van een toonaangevende omnichannel klantervaring.

Keith Harrison, commercieel directeur van de Routeco Group geeft aan: " Swibox Automation brengt meer dan 30 jaar ervaring in engineering en distributie van componenten naar de Routeco Group en zal ons vermogen om klanten in Europa te bedienen met de allerbeste procescontrole- en automatiseringsproducten en bijbehorende diensten versterken.  Het integratieproces zal de komende maanden plaatsvinden. Swibox-klanten zullen dezelfde hoge kwaliteitsservice blijven ontvangen die zij gewend zijn." 

Over Routeco
Routeco is onderdeel van Sonepar UK Limited. Het bedrijf werd opgericht in 1978 en heeft zich met succes gevestigd als een van de toonaangevende distributeurs van industriële automatiserings- en besturingsproducten in het Verenigd Koninkrijk. Na een indrukwekkende periode van aanhoudende en continue groei heeft Routeco nu meer dan 300 medewerkers in dienst in het Verenigd Koninkrijk en Europa. Het bedrijf heeft zich uitgebreid door zich te richten op het bieden van de beste keuze aan producten van toonaangevende fabrikanten uit de hele wereld, samen met een reeks van diensten met toegevoegde waarde. 

Bezoek voor meer informatie de Routeco website:  https://www.routeco.com/nl-nl