SIL-waardige koppelrelais van Zander-Aachen

SIL-waardige koppelrelais van Zander-Aachen Door: Vierpool

Waar in de procesindustrie gebruik wordt gemaakt van een veiligheidskringen, kunnen niet altijd alle digitale signalen rechtstreeks op de safety-PLC aangesloten worden.

De SIL-waardige interface- of koppelrelais Zander-Aachen van Zander-Aachen kunnen dan uitkomst bieden, bijvoorbeeld voor de volgende toepassingen:

  • Galvanische scheiding tussen veld- en besturingszijde
  • Signaalaanpassing van 24VDC stuurspanning naar bv 230VAC of 110VDC
  • Contactversterking vanwege het beperkte vermogen van de safety uitgangen van de PLC
  • Contact vermeerdering voor het gelijktijdig aansturen van meerdere actoren
  • Het filteren van testpulsen die door de safety-PLC uitgestuurd worden

De koppelrelais SD1K (6,8mm, 1 safety contact, 1 terugmelding) en SK3D (22,5mm, 3 safety contacten, 1 terugmelding) zijn door Zander-Aachen speciaal voor deze toepassing ontwikkeld. Deze relais zijn voorzien van gedwongen contacten, zijn redundant uitgevoerd en zijn zelfbewakend. Hierdoor zijn deze relais inzetbaar voor veiligheidstoepassingen t/m SIL3.
Deze koppelrelais zijn naast de inzet voor veiligheidscircuit conform de IEC 61508/61511, ook geschikt voor toepassing in brander besturingen, fornuizen en stookinstallaties waar de EN 50156-1 en EN 746-2 normen op van toepassing zijn.

Benieuwd naar de (andere) mogelijkheden of het gebied van functionele veiligheid? Vraag ernaar bij onze afdeling Verkoop, tel: 0346-594 555 of via info@vierpool.nl

PDF: Zander Aachen sk3d

PDF: Zander Aachen sd1k