State-of-the-art innovatiecentrum van SAMSON

State-of-the-art innovatiecentrum van SAMSON Door: SAMSON REGELTECHNIEK

 

In het ROLF SANDVOSS INNOVATION CENTER bevindt zich het meest geavanceerde R&D-, test- en certificeringscentrum voor ventielen en ventielgerichte applicaties in Europa.

Het centrum biedt ruimte aan meer dan 200 testopstellingen, waardoor SAMSON en haar gelieerde ondernemingen snel nieuwe hoogwaardige producten kunnen ontwikkelen, die voldoen aan toekomstige eisen op het gebied van test- en R&D-activiteiten. Maar ook klanten en partners mogen gebruikmaken van de onderzoeks- en certificeringsmogelijkheden. 
 

EMC & productveiligheid Testen van vloeistofmechanica


Research & Development

In het centrum kan men terecht voor prototyping, simulatie en een verscheidenheid aan testen. Naast traditionele onderzoeksthema’s, zoals materiaalkunde, flow engineering, cryogenics, akoestiek, regeltechniek, productveiligheid en systeemintegratie, worden ook nieuwe ventieltechnologieën onderzocht, waaronder data-analyse en integratie op alle gangbare systemen.

Focus op digitale transformatie
Het innovatiecentrum is gericht op de digitale transformatie van SAMSON producten. Het is dan ook uitgerust met complexe installatietechnieken en een geavanceerde digitale infrastructuur. Hierdoor biedt het een breed scala aan testen, procesmedia, procesomstandigheden en toepassingsgebieden. Daarnaast vormt het centrum de ideale basis voor het onderzoeken, ontwikkelen en testen van SAMSON producten voor Industrie 4.0-omgevingen.

Het centrum biedt:
- een CE-lab voor EMC en veiligheid van SAMSON producten;
- faciliteiten, die de verschillende wereldwijde atmosferische condities simuleren voor het testen van materialen;
- laboratoriumovens, klimaatkasten en simulatiesystemen voor het testen van levenscycli;
- flow labs voor het testen van vloeistofmechanica;
- simulatiehulpmiddelen;
- een digitale infrastructuur voor Industrie 4.0-omgevingen.