TechAward 2022: innovaties in de spotlight

TechAward 2022: innovaties in de spotlight Door: FHI federatie van technologiebranches

Dit jaar dingen maar liefst veertien inzendingen mee voor de TechAward 2022 van de World of Automation. Met dit jaar extra aandacht voor duurzaamheid, met een aparte Green TechAward. Op de website van de WoTS 2022 kunt u nu al stemmen op uw favoriete innovatie. In de aankomende nieuwsbrieven lichten we telkens een aantal inzendingen toe. Deze keer de ASi-5 Safety Input Module van Bihl + Wiedemann, de nieuwe SNAP IN-verbindingstechologie van Weidmueller Benelux en de OPC Router van Novotek.

De ASi-5 Safety Input Module van Bihl + Wiedemann
ASi-5, de afkorting voor Actuator-Sensor Interface, is een eenvoudige en rendabele bedradingstechnologie voor sensoren en actuators. Stroom wordt geleverd en gegevens worden verstuurd via een enkele, vlakke kabel met geïnverteerde polariteitsbescherming. Bihl+Wiedemann heeft deze nieuwe technologie verwerkt in hun Safety Module voor opto-elektronische beveiligingsapparaten (BWU4210). Eén van de eerste producten met ASi-5 safety technology.


SNAP-IN verbindingstechnologie van Weidmueller Benelux
Met de nieuwe verbindingstechnologie SNAP-ON maakt Weidmueller Benelux onderhouds- en installatiewerkzaamheden makkelijker en sneller. De gestripte geleider wordt direct in open aansluitpunten gestoken en klikt met een hoorbare klik op zijn plaats. Ook het verwijderen van de geleider gaat met een druk op de knop. Omdat de contouren van de SNAP IN A-serie klemmen zo zijn ontworpen dat ze gemakkelijk door industriële robots kunnen worden vastgegrepen en gemonteerd, is er ook geen belemmering voor geautomatiseerde assemblage.

OPC Router van Novotek
De OPC Router van Novotek is een unieke middleware-oplossing die gebruikers in staat stelt procesdata uit de operatie optimaal te gebruiken. Het product beschikt over een groot aantal plug-ins om data uit verschillende apparaten te halen en door te sturen naar andere applicaties. Dit alles kan op een grafische manier geconfigureerd worden, waardoor de tijd die nodig is om realtime procesdata beschikbaar te maken voor analyse en optimalisatie aanzienlijk versneld wordt. Daarnaast bevordert het product het gebruik van open standaarden waaronder OPC UA, MQTT, ODBC en REST.

 

Stem nu op uw favoriete innovatie
Tot en met 31 augustus kunt u uw stem uitbrengen op uw favoriete innovatie in de online TechAward gallery. Daarnaast beoordeelt een vakkundige jury de innovaties. Op basis van de bezoekersstemmen en het juryrapport worden de vier genomineerden per categorie bepaald. Deze vier genomineerden mogen hun innovatie op de beursvloer presenteren, waar de bezoeker kan stemmen voor de uiteindelijke winnaar.