Technisch dienstverlener wist geraffineerde ransomware-aanval snel te pareren en leerde een paar wijze lessen

Technisch dienstverlener wist geraffineerde ransomware-aanval snel te pareren en leerde een paar wijze lessen Door: FHI federatie van technologiebranches

“De malware sloeg vlak voor het weekend toe”, vertelt Dick Klaassen van technisch dienstverlener Hoppenbrouwers. “Het ging om een wereldwijde hackaanval. Softwareleverancier Kaseya, dat een updateprogramma verzorgt voor andere softwarepakketten, was het slachtoffer. Een Russische hackgroep, REvil, wist via dit pakket een stukje eigen malware mee te versturen. (…) Zo is deze ransomware ook bij ons binnengekomen.”

In juli 2021 werd technisch dienstverlener Hoppenbrouwers Techniek getroffen door een ransomware-aanval. Tijdens het Industrial Cyber Security seminar op woensdag 29 september vertelt Dick Klaassen openlijk over de gevolgen van deze aanval en de maatregelen die daarna getroffen zijn.

Leer van zijn ervaringen en de expertise van de overige sprekers in dit seminarprogramma. Lees nu al het interview dat FHI had met Dick Klaassen in de aanloop naar de WoTS 2022.